- Jeg kjenner at jeg er nervøs

Men Trine Rein var aldri i tvil om hva hun skulle svare.

KRYSSER FINGRENE: Trine Rein håper publikum liker låta og sender henne videre i «The Hit», men viktigst er det at låtskriveren blir fornøyd, mener hun.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRYSSER FINGRENE: Trine Rein håper publikum liker låta og sender henne videre i «The Hit», men viktigst er det at låtskriveren blir fornøyd, mener hun. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet):  - Jeg er veldig spent, sier Trine Rein (43) til Dagbladet.

Lars Monsens artistsamboer snakker om NRK-programmet «The Hit».

Til høsten skal Rein og 13 andre artister plukke ut låter av hittil ukjente låtskrivere, før de gjør låtene til sin egne og framfører den direkte på tv i beste sendetid på statskanalen.

- Nervøs Og for Rein blir det med skrekkblandet fryd at hun fra 5. september av skal framføre en fersk låt hver fredag, og la publikum velge om det er godt nok til å gå videre i realitysatsninga.

- Jeg kjenner at jeg er nervøs, men først og fremst for hvordan låtskriveren tar imot min tolkning av låta, sier hun.

Vanligvis synes hun ikke at det er greit å konkurrere på den måten, men etter å ha satt det hele i et litt større perspektiv, kom hun fram til at det stort sett er det hun gjør i artisthverdagen sin.

- Jeg føler at musikkmiljøet i Norge er et veldig godt og sjenerøst miljø, så når vi møter hverandre, er det bare hyggelig å se kollegaene igjen og utveksle erfaringer. Vi kjemper om det samme markedet hele tida, men i dette programmet blir det mer spissformulert, sier Rein.
Foretrekker musikk framfor baking Rein platedebuterte i 1993, har vunnet Spellemanpris og deltatt i Melodi Grand Prix to ganger, for å nevne noe. Hun har også gitt ut en låt sammen med villmarksmann og samboer Lars Monsen.

- Hva tenker du at «The Hit» kan gjøre videre med din karriere?

- Det er helt umulig å si, men det å få vist seg fram på TV som artist er alltid en fordel. Jeg syns det er veldig gøy å bli spurt om å få være med i et program som handler om musikk, og jeg slipper å stå og bake kaker og lage middag. Det er ikke det jeg driver med, sier Rein, og videre:

- Bare det å møte kollegaene mine er en bonus i seg selv, syns jeg. Det hadde vært veldig gøy hvis jeg hadde fått ny vind i seglene på grunn av et program som dette, men hvis det ikke skjer, så jobber jeg bare jevnt og trutt videre med den karrieren jeg har.

- Kunstig og uheldig Da tilbudet kom, var Rein aldri i tvil om hun skulle delta.

- De la det fram på en veldig ryddig måte, og jeg syns det hørtes veldig spennende ut. Jeg har alltid en stemme i bakhodet som sier at det å konkurrere i musikk blir kunstig og uheldig, men samtidig så er det jo det jeg driver med, sier hun og understreker at hun synes fokuset på ny musikk var appellerende.

Programmet blir en del av NRKs fredags-gullrekke, og når Rein står på scenen, har hun minst én svoren tilhenger som nok vil følge henne i konkurransen.

Rein sier at hun tror hennes profilerte samboer synes det er «helt fint» at hun skal delta. Men kommer han til å stemme på henne?

- Ja, det må jeg jo håpe, sier Rein.  

KONKURRENTER: Alexander Rybak, Atle Pettersen, Maria Haukaas Mittet, D'Sound, Jørn Hoel, Helene Bøksle, A1, Aleksander Denstad With, Venke Knutson, Maria Arredondo, Åge Sten Nilsen og Vidar Busk er Trine Reins konkurrenter. Programleder er Marte Stokstad.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONKURRENTER: Alexander Rybak, Atle Pettersen, Maria Haukaas Mittet, D'Sound, Jørn Hoel, Helene Bøksle, A1, Aleksander Denstad With, Venke Knutson, Maria Arredondo, Åge Sten Nilsen og Vidar Busk er Trine Reins konkurrenter. Programleder er Marte Stokstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
HEIER FRA SIDELINJA: Samboer Lars Monsen. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEIER FRA SIDELINJA: Samboer Lars Monsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer