DEBATT

Debatt: Barnevern

Jeg kjenner hatet mot barnevernet

Barnevernsansatte hetses, hates og trues på nettet. Jeg vet hvorfor. Jeg har vært der.

OVERLATT: «De fant meg i sprinkelsengen med tom mage og full bleie. Jeg var ett år, hadde klint bæsj oppover veggene og gått tom for hikst». Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
OVERLATT: «De fant meg i sprinkelsengen med tom mage og full bleie. Jeg var ett år, hadde klint bæsj oppover veggene og gått tom for hikst». Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Alt var feil med meg. Jeg mestret ikke. Det måtte ikke avsløres. Så da gjemte jeg skammen. Vold og hat var min mektige løsning. Trusler og hevn ble min strategi for å erobre makt og kontroll.

Jeg hatet ikke på Facebook den gang, men det kunne vært jeg som der spyttet mot barnevernet: «Vi går etter HELE nære slekten til ALLE i det norske barnevern». På Facebook får også mediene gjennomgå: «Media jobber ikke for folket, media må dø for at det skal oppstå nye, troverdige media.» «Media har skyld for alt det onde som skjer, de manipulerer og fortier, derfor har ondskapen gode kår og kan fortsette.»

Jeg har fulgt disse gruppene på Facebook i noen måneder. Hetsen kommer ofte fra foreldre som vil ha barna sine tilbake.

Ytringene vitner neppe om god omsorgsevne: barnevernsansatte henges ut som nazister, terrorister, psykopater, fascister og sosiopater. Det oppfordres til kidnapping: av bortplasserte barn, og av barnevernansatte sine. Slik at de skal få «smake sin egen medisin». Barnevernet kalles ondskapens akse. Gruppa «Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet» har 16000 medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer