- Jeg kjenner ikke mamma igjen

Astrid Lindgrens datter er forbannet på biografien om sin mor. Den er full av faktafeil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Boka beskriver en oppdiktet person. Mamma hadde dementert om hun hadde vært i live, sier Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, til Expressen.

Boka hun snakker om, er den nye biografien om Astrid Lindgren, ført i pennen av Arne Reberg. Reberg har kalt boka «Du och jag, Astrid», og beskriver et førti år langt vennskap mellom forfatteren og Lindgren. Dessverre er den full av faktafeil.

Reberg skriver blant annet at han som fjortenåring ga bort en dyrebar billett til en fotballkamp fordi han var inspirert av Madicken i boka «Madicken og Junibackens Pims».

Problemet er at boka ikke kom ut før i 1976, og da var Reberg 37 år.

Lista over faktafeil er lang, og Lindgrens datter får støtte i kritikken av bibliotekar og Lingrenspesialist, Lena Törnqvist:

- Boka er full av feil og gir et forvridd bilde av Astrid. Hun var absolutt ikke så pratsom og kokett som forfatteren gir inntrykk av, sier hun til avisa.

- Arne Reberg skriver at han sang Pippis sjørøversang som tiåring. Faktum er at han var over 30 da sangen ble skrevet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer