TO PRISER I KVELD: Thom Hell (32) fikk to priser. Samboeren Marit Larsen har så langt ikke fått noen. Foto: EIRIK HELLAND URKE
TO PRISER I KVELD: Thom Hell (32) fikk to priser. Samboeren Marit Larsen har så langt ikke fått noen. Foto: EIRIK HELLAND URKEVis mer

- Jeg kom akkurat ut fra dassen

Pris nummer to kom overraskende på Thom Hell.


(Dagbladet.no): Han hadde allerede vært på scenen for å motta den høythengende prisen for årets mannlige artist. Da navnet hans ble lest opp igjen til utdelingen av den nyoprettede prisen for årets populærkomponist, kom det overraskende på Thom Hell (32).

- Oi. Jeg kom ut fra dassen nettopp, plumpet det ut av sørlendingen på scenen i Oslo Spektrum under den TV 2-sendte utdelingsseremonien i kveld.

Ingrid Olava og Vamp nominert
I takketalen for den første prisen nevnte Hell spesielt samboeren Marit Larsen som inspirasjonskilde for den nye plata si. Hun var nominert til årets kvinnelige artist, en pris som gikk til en gråtende Maria Mena.

- Hun fikk meg til å gråte også, sa Thom Hell.

Thom Hell vant komponistprisen for låta «Darling» fra albumet «God If I Saw Her Now». Låta kan du høre på YouTube. De andre nominerte til prisen var Ingrid Olava og Odin Staveland i Vamp.

Ingrid Olava var også nominert til årets kvinnelige artist og årets nykommer.

Karpe Diem danket ut sine mednominerte Chris Lee og Madcon i klassen for hiphop, mens i den andre og hardere delen av skalaen fikk bergensrockerne Enslaved Spellemann for metalalbumet «Vertebrae».

Bransjeveteran
Bransjeveteran Audun Tylden ble også hedret i kveld med bransjeprisen og han lurte rock'n'roll-kledelig nok på følgende da han mottok hederen fra Halvdan Sivertsen:

- Medfører dette ekstra kort i baren?

Andre som som tar med seg en harpe hjem i kveld er bergensbandet The Real Ones (årets popgruppe).