- Jeg kommer ikke til å stå naken foran rådhuset for å sanke stemmer

Avstemningen av «Folkets Amanda» avsluttes om få timer.

NOMINERT: Torun Lians filmatisering av Hamsun-romanen «Victoria» er blant de nominerte til Amanda-prisen «Folkets Favoritt». Iben Akerlie og Bill Skarsgård spiller Victoria og Otto i filmen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NOMINERT: Torun Lians filmatisering av Hamsun-romanen «Victoria» er blant de nominerte til Amanda-prisen «Folkets Favoritt». Iben Akerlie og Bill Skarsgård spiller Victoria og Otto i filmen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I morgen kveld er det Amandaprisutdeling i Haugesund, hvor blant annet prisen «Folkets Amanda» skal deles ut.

De fem nominerte filmene er «Kon-Tiki», «Tina & Bettina», «Victoria», «Til Ungdommen» og «De Andre». Avstemningen avsluttes ved midnatt i dag, så hvis du vil sikre din favorittfilm prisen gjelder det å stemme nå.

Store løfter I forbindelse med avstemningen har det blitt gitt lovnader om både oppfølgere og stjerneroller.

Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson som utgjør de to fjortisvideobloggerne Tina og Bettina i filmen «Tina & Bettina - The Movie», sa til Dagbladet tidligere i sommer at de lover å lage en oppfølger dersom filmen vinner prisen «Folkets Favoritt».

- Jeg synes det er en temmelig bra avtale med folket, sa Odd Magnus Williamson. Han har også spilt i «Kon-Tiki» som er blant de nominerte til den gjeve prisen.

Kort tid etter løftet om oppfølgeren kom «Kon-Tiki»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning med tilsvar, og la med det lista enda høyere.

- Hvis «Kon-Tiki» vinner Folkets Amanda, så får Odd Magnus Williamson en rolle i «Pirates of the Caribbean 5», sa Joachim Rønning til Dagbladet.

Både han og Sandberg står nemlig for regi på den kommende «Pirates»-filmen, hvor Johnny Depp er i hovedrollen som Captain Jack Sparrow.

Dropper ville stunts Iben Akerlie spiller hovedrollen i Torun Lians filmatisering av Hamsun-romanen «Victoria», som også er nominert til prisen «Folkets-Amanda». Hun forteller til Dagbladet at det hadde vært utrolig stas om «Victoria» vinner prisen.

- Jeg har allerede fått mange positive tilbakemeldinger fra folk, og føler nesten at jeg har en slags «folkets pris» på grunn av det. Men det hadde selvfølgelig vært mer enn hyggelig om filmen vant «Folkets Amanda», sier Akerli.

Hun kan imidlertid ikke love noen ville stunts for å hjelpe filmen til seier.

- Jeg kommer ikke til å stå naken foran rådhuset for å sanke stemmer, spøker hovedrolleinnehaveren.

Slik stemmer du: For å stemme på den filmen du mener fortjener prisen for Folkets Favoritt kan du enten bruke avstemningsboksen i høyre kolonne, eller sende en tekstmelding med kodeord AMANDA og nummeret på din kandidat (Eks.: AMANDA 1) til 2400 (kr 3,-). Avstemningen varer til 15. august.

Her er kandidatene og deres respektive nummer:
1. «Kon-Tiki»
2. «Victoria»
3. «Tina & Bettina»
4. «Til Ungdommen»
5. «De andre»