- Jeg kommer til å savne Norge

Steven van Zandt til Dagbladet: - Lilyhammer har hatt sin siste sesong.

IKKE MIN BESLUTNING:  Steven Van Zandt skriver på Twitter at det ikke blir mer Lilyhammer . Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE MIN BESLUTNING: Steven Van Zandt skriver på Twitter at det ikke blir mer Lilyhammer . Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir ikke noe mer «Lilyhammer» på tv, ifølge Steven van Zandt. Det skriver han på en Twitter-melding i kveld.

- Lilyhammer RIP. Ikke min avgjørelse. La oss si at virksomheten ble for komplisert denne gangen. Veldig stolt av over 24 programmer. Nye idéer på vei, skriver han.

På telefon fra USA bekrefter Steven van Zandt meldingen til Dagbladet. 

- Savne Norge - Jeg kommer til å savne Norge. Jeg vil takke det norske folket for at de tok meg inn i stua og fikk meg til å føle meg som en nordmann. Det er jeg evig takknemlig for. Det var en fantastisk opplevelse, sier han og fortsetter:

- Det er trist fordi jeg elsker serien. Jeg er så stolt over det vi har gjort. Det jeg er aller mest stolt av er at vi fikk vist de ubeskrivelige talentene Norge har å by på og at vi skapte noe nytt og brøt noen regler, sier han. 

Ifølge ham kommer serien til en slutt fordi produksjonen ble for komplisert, ikke fordi de ikke hadde flere idéer. 

Nylig besluttet - Med partnere i Los Angeles, eiere i London og produksjon i Tyskland og i Norge, så var det en komplisert greie fra starten av. Det ble nylig besluttet at vi ikke skulle lage ny sesong, sier han og fortsetter: 

- På en måte visste vi det allerede da vi lagde den siste sesongen. Vi hadde det på følelsen, så derfor rundet vi av serien slik at det ikke ble en cliffhanger-slutt, sier han. 

Allerede har han nye idéer på gang, men ingen ting offisielt.

- Jeg driver og snakker med noen folk, men denne businessdelen av ting hater jeg. Ting kommer til å ta lang tid også, selv om idéene blir godt mottatt. 

- Vil det isåfall bli en serie i samme sjanger som Lilyhammer? 

- Ha, ha. Er det egentlig mulig? Det blir bare én Lilyhammer, det kan jeg love deg.

Han sier det blir trist å ikke skulle være i Norge like ofte som før. 

- Jeg kommer til Notodden Blues Festival om en uke, men etter det blir det lenge til neste gang. Det blir rart, fordi det er blitt mitt andre hjem. 

Tv-serien har gått sin seiersgang på NRK over tre sesonger, første gang i 2012. Det er Rubicon TV som har produsert serien for NRK. Serien er skrevet av Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin og Steven van Zandt. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer