- Jeg kunne laget eksperimentell jazz, men vet ikke om det hadde skapt like god stemning

Gaute Grøtta Grav svarer på kritikken mot platedebuten og låta «Knekkebrød».

IKKE SÅ KOMPLISERT: - Låta «Knekkebrød» gir deg ikke oppskriften på den perfekte kjærligheten eller et lykkelig liv. Til gjengjeld får du oppskriften på noen sabla gode knekkebrød, sier Gaute Grøtta Grav om den slaktede låta. Han tar ikke de harde anmeldelsene tungt.   Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
IKKE SÅ KOMPLISERT: - Låta «Knekkebrød» gir deg ikke oppskriften på den perfekte kjærligheten eller et lykkelig liv. Til gjengjeld får du oppskriften på noen sabla gode knekkebrød, sier Gaute Grøtta Grav om den slaktede låta. Han tar ikke de harde anmeldelsene tungt. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gaute Grøtta Grav (35) er ikke bare programleder for «Farmen». Han er også artist, utdannet ved Paul McCartneys talentskole i Liverpoool, og platedebuterer nå med «Gardsgut».

Albumet har imidlertid fått hard medfart av kritikerne, og ble i går brennmerka med terningkast en i Dagbladet. Tidligere har singelen «Ekte mann» fått terningkast to i VG. Det er ikke noe Grav tar med påfallende tyngde.

- For det første, takk for oppmerksomheten. Det er jo et fåtall av norske plateutgivelser som får så massiv pressedekning som albumet mitt har fått. Det setter jeg pris på, sier Gaute Grøtta Grav til Dagbladet.

- For det andre, jeg regnet med - og forventet - en kjølig mottagelse fra anmeldere. Plata er i en folkelig og trivelig sjanger med god energi og driv, perfekt for fest og moro. Da er det desto morsommere at både jeg og de andre involverte i prosjektet får mange gode tilbakemeldinger fra publikum om at dette er gode greier, sier Grav.

Vil ha mer musikk om mat «Gardsgut» omfatter blant annet en ode til en spesiell type tørt og flatt brød, med tekstlinjer som går i detalj på hvordan man frembringer en slik matvare på egenhånd: «Kliss, klass, kluss - på 160 grader pluss».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer