- Jeg kunne sette meg ned og være drit ulykkelig, eller dra til Antarktis

Men nå skal Anne-Kat. lage podkast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anne-Kat. Hærland og Brita Møystad Engseth lager podkasten «Apropos» sammen.

Den har premiere i dag klokka 15 på kvinnebladet KKs hjemmeside, og nye episoder legges ut hver tirsdag og hver fredag i ukene framover.

Men det blir ikke noe verbal rosablogging og kosepludring.

Swingersmiljøet - Vi kan være brutale og tøffe. Her blir det humor, satire og seriøs samfunnsdebatt. Dagens to temaer er det norske swingersmiljøet og terrorgruppa IS, sier Hærland.

De under seg, på bakgrunn av research, over hvorfor VG er så opptatt av å lage så mange saker om swingersmiljøet.

- Kan det være at noen i VG-redaksjonen, av ulik årsak, er spesielt interesserte i akkurat dette. Vi snakker i vår første podkast også om IS, basert på lekkasjen av terror-manualen «Safety and Security Guidelines for Lone Wolf Mujahideen», som for litt siden havnet på nettet, sier Hærland.

- Har fri tøyler De to hardtslående kvinnene lover dagsaktuelle temaer på sin podkast, som blir lagt ut på nettet tirsdag og fredag ettermiddag. Hver av dem blir på 20 minutter uten reklame eller musikk.

- Vi lager det siste innslaget to timer før vi går på lufta, sier Hærland.

- Jeg fikk forespørsel fra KK om å skrive for deres nye nettsider. På det tidspunktet var Brita og jeg i gang med planene om en podkast. Vi har frie tøyler, dette er som å lage radio uten å måtte bli avbrutt av reklame og musikk, sier Hærland.

Redd for å krenke Anne-Kat. Hærland har vært borte fra rampelyset etter talkshow-floppen «Anne-Kat.» på TVNorge for tre år siden. I fjor reiste hun sammen med skipper Jarle Andhøy og «Berserk» til Antarktis, og snart får vi se hvordan dette gikk.

- Det var åtte uker på noen av de verste stedene du kan oppholde deg i båt, det var ikke akkurat i Middagsbukta vi seilte.

Hun forteller at opplevelsene i Antarktis var helt avgjørende for det hun nå gjør. Anne-Kat. som vi kjenner som en monstertøff slugger, forteller at hun ble redd for å støte, såre og krenke - at ting hun sa skulle bli tatt ut av sammenhengen.

Jarle Andhøy - Å holde igjen, ikke tørre å si og mene det du egentlig vil, er det verste du kan gjøre som komiker. Jeg kunne sette meg ned og være drit ulykkelig, eller dra til Antarktis. Da Jarle spurte meg, sa jeg ja med en gang. Det ble redningen, sier hun.

Anne-Kat. Hærland er også godt i gang med det nye showet, «Gudbedre», som har premiere på Latter i september.

- Et opphold på Sydpolen gjør noe med deg. Jeg måtte til Antarktis for å finne motet igjen. Nå er jeg verken redd for å krenke eller bli krenket, sier Hærland.

Ferdig med tv Brita Møystad Engseth og Anne-Kat. Hærland har kjent hverandre i mange år gjennom jobben i NRK. I fjor samarbeidet de for første gang, i radioprogrammet «Fritimen» på NRK P1.

- Vi lagde satire knyttet til nyhetsbildet, sier Hærland.

- Det ga mersmak. Nå har vi kjøpt oss opptaksutstyr og bygget et lite studio. Jeg føler meg veldig ferdig med tv. Jeg opplever det som tungrodd, dyrt og lite spontant. Radio og podkast er langt mer direkte, så slipper jeg å gå i sminken før sending, også.
   
Red.anm. KK og Dagbladet er begge eid av Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer