KAMPKLAR: Benedicte Adrian (53) har fått støtte av kjæresten og barna og jobbet målbevisst for å komme dit hun skal være før country-sjangeren skal tolkes. Foto: Bjørn Langsem
KAMPKLAR: Benedicte Adrian (53) har fått støtte av kjæresten og barna og jobbet målbevisst for å komme dit hun skal være før country-sjangeren skal tolkes. Foto: Bjørn LangsemVis mer

«Stjernekamp»:

- Jeg lå våken om natta, stiv av skrekk

«Stjernekamp» har vært en kamp for Benedicte Adrian.

(Dagbladet): Dagen før hun skal i country-ilden er Benedicte Adrian (53) på Bårdar og terper på dansetrinn sammen med sine to dansere Sofie Løken og Henriette B. Olsen.

Etter to uker med motgang er hun klar på hva som skal til denne gangen:

- Jeg må ikke være så redd og anstrengt. Ta det ned til 80 prosent, da går det bra.

Prestasjonene hennes i de to første programmene fikk lunken mottagelse. Verken Röyksopp/Sundfør-låten «Running to the Sea» eller U2s «Pride (In the name of love)» høstet mange øyne på anmelder-terningene.

Adrian har ikke vært skuffet over de dårlige kritikkene, men av at hun selv ikke har klart å levere.

- Stort sett har jeg ikke lest anmeldelsene. Jeg er min egen verste kritiker, sier hun med et smil.

- Umulig å innfri

Det begynte med at ryggen slo seg vrang i sommer. Så kom forventningspresset.

- Jeg har ikke vært på tv på lenge, og så på meg selv som en underdog. Men plutselig var jeg storfavoritten med to sider i Dagbladet og VG, mens de andre bare fikk frimerkeomtaler. Da tenkte jeg at det er umulig å innfri, umulig å imponere.

- Og det nytter ikke hvor mange som sier at du må senke skuldrene og slappe av, når kroppen er stiv som en pinne og hvilepulsen går i 100. Jeg lå våken om natta, stiv av skrekk.

Ryggproblemene satte sitt preg på både fysikken og psyken.

Da hun kom hjem etter første sending var det stille i huset. Ingen sms fra ungene, ingen lapp på stuebordet.

- Sønnen min lå våken og jeg måtte spørre han hva han syntes. «Sorry, men jeg klarer ikke å lyve. Du må roe deg ned», var svaret hans. Jeg visste at jeg skulle sist ut, og var overtent. Hadde så mye å bevise, men følte meg bare trengt opp i et hjørne.

Country-dans: Benedicte Adrian i dansetrening på Bårdar, sammen med Sofie Løken (t.v) og Henriette B. Olsen. Foto: Bjørn Langsem
Country-dans: Benedicte Adrian i dansetrening på Bårdar, sammen med Sofie Løken (t.v) og Henriette B. Olsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hun bestemte seg for å tone det ned til neste program. Samtidig som hun skulle prøve å fikse kroppen på rekordtid med coach, sangpedagog, thai-massasje, kiropraktor og yoga.

- Det er ekkelt når du bare føler en form for panikk som har satt seg i kroppen.

Country-klar

Det er lett å tenke at Adrian er blant de mest erfarne på scenen.

- Men jeg hadde en del år i Frankrike fra jeg var 34 til jeg var 48 da jeg var mer mor enn artist. Det er ingen gammel vane som slår inn hvis du ikke har rutinen i systemet. Jeg følte meg som en fisk på land da det røde lyset kom på, det var en slags panikkangst som tok over.

Hun kaller det en vemmelig opplevelse, men har vært bevisst på at hun ikke vil gi opp.

- Jeg har vært litt spent på hvor mye jeg tåler og hva som skal til for å snu det.

Den siste uka har hun konsentrert seg om kiropraktorbehandling og daglig yogatrening.

- Nå kan jeg ta i gulvet igjen, under lanseringen kunne jeg knapt stå på beina fordi alt var stivt og stamt. Det slår jo inn på stemmen også.

Hun tror country-sjangeren vil passe henne bedre enn det som har vært på menyen de forrige programmene.

- Country er ikke så pretensiøst, det er mer nedpå og handler om å fortelle en historie. Jeg har gått og rappet teksten hele den siste uka, for å få den til å sitte så godt at jeg ikke trenger å tenke på det en gang.

- Hvis jeg nå bare greier å sove litt og ta det ned til 80 prosent under sending, håper jeg det skal gå bra.