BRITISK SUKSESS: Kåre Conradi spiller i Nicholas Lloyd Webbers musikal «The Little Prince», som nå er premiereklar på Lyric Theatre i Belfast. Foto: Matt Mackey/Presseye.com
BRITISK SUKSESS: Kåre Conradi spiller i Nicholas Lloyd Webbers musikal «The Little Prince», som nå er premiereklar på Lyric Theatre i Belfast. Foto: Matt Mackey/Presseye.comVis mer

- Jeg lærer mye av Lene

Kåre Conradi ble håndplukket av Andrew Lloyd Webbers sønn til å spille i britisk musikal, mens kjæresten Lene Marlin venter hjemme.

BELFAST (Dagbladet): Lyric Theatre har huset store stjerner. I foajeen til det nyrestaurerte teateret troner et tometerhøyt portrett av Liam Neeson. Nå rettes alle øyne mot en norsk skuespiller.

- Med Kåre fikk vi jackpot, han er sjelden vare, fordi han er ekstremt talentfull både som skuespiller og sanger, sier Nicholas Lloyd Webber.

- Og engelsken hans er så perfekt at folk ikke kan tro at han er norsk, sier James Reid.

London neste I tospann med sønnen til musikallegenden Andrew Lloyd Webber har Reid skrevet musikk og tekst til «The Little Prince», som nå er premiereklar på Lyric Theatre i Belfast.

Med suksess her er veien kort til de store scenene.

- Ja, vi jobber med å få stykket til London, sier Nicholas Lloyd Webber.

Ærefrykten Pappa Andrew har kommet med innspill underveis.

- Vi har tatt hensyn til noen av forslagene hans, men ikke alle. Det skal bli spennende å høre hva han synes om sluttresultatet når han kommer hit til Belfast for å se musikalen vår, sier sønnen til mannen bak «Jesus Christ Superstar» og «Phantom of the Opera».

Kåre Conradi spiller piloten og seks planetfigurer i musikalen, som basert på Antoine de Saint-Exuperys klassiker fra 1943, oversatt til 180 språk. Inger Hagerup sto for den norske oversettelsen i 1962.

- Jeg går til oppgaven med ærefrykt og føler stor glede over at de velger en nordmann, sier Kåre Conradi.

Oppsetningen er gjenstand for enorm oppmerksomhet fra britiske medier fordi en ny generasjon Lloyd Webber tar steget ut i rampelyset.

ÆREFRYKT: . Jeg går til oppgaven med ærefrykt og føler stor glede over at de velger en nordmann, sier Kåre Conradi. Her sammen med (f.v.) musikalskaper Janes Reid, regissør Richard Croxford og musikalskaper Nicholas Lloyd Webber. Foto: Matt Mackey/Presseye.com
ÆREFRYKT: . Jeg går til oppgaven med ærefrykt og føler stor glede over at de velger en nordmann, sier Kåre Conradi. Her sammen med (f.v.) musikalskaper Janes Reid, regissør Richard Croxford og musikalskaper Nicholas Lloyd Webber. Foto: Matt Mackey/Presseye.com Vis mer

Flere av Londons mest anerkjente teateranmelderne vil sitte ringside i Belfast når Kåre Conradi og resten av ensemblet gjør sin entré.

- En kjempeutfordring, men jeg gleder meg til premieren. Vi er i rute, selv om det fortsatt gjøres justeringer, forteller Conradi til Dagbladet mellom prøvene.

Jim Morrison - Alt er musikk, hele veien, nyskrevet og gjennomkomponert av Lloyd Webber og Reid. Noe er et stykke unna det jeg pleier å holde på med. Jeg ser på meg selv mest som laid back jazzcrooning, men har bedt dem om å pushe meg i de partiene som er mer i rocklandskapet, à la Jim Morrison.

Uten kjæresten Kåre Conradi (39) har vært alene i Belfast uten samboer Lene Marlin (31) siden begynnelsen av oktober.

- Rollen er krevende, med noen løft der jeg trenger å ha pusten med meg. Jeg trener før prøvene hver morgen. Resten av tida har jeg fullt fokus på musikalen. En fantastisk måte å jobbe på egentlig.

- Vi spiller fram til 15. januar. Jeg måtte søke teatret om de kunne være så snille å droppe forestillingen på julaften. Den sitter langt inne for meg, å være borte julekvelden. Heldigvis gikk de med på det. Så nå kan jeg reise hjem til kjæresten og familiene våre og feire jul i Norge, før jeg drar tilbake til Belfast 3. juledag.

Barn tar kontroll I januar fyller Kåre Conradi 40 år. Han har tro på at artist- og familielivet skal la seg kombinere.

- Det er veldig bra at Belfast-tilbudet kom nå, når både kjæresten og jeg har anledning til å reise hit og dit. Plutselig er Lene i New York eller så er hun i Danmark eller i London. Vi har snakket om det, at det er ganske ideelt å kunne jobbe som vi gjør. Jeg har jo ikke noen erfaring med å ha barn. Enten så kommer et barn inn og overtar kontrollen, eller så kommer barnet inn i det livet som finnes. Men alt er en tilpasning, er det ikke? Jeg håper jo at det er noe jeg er i stand til å ta når det kommer. Men akkurat nå er jeg jo glad for at muligheten er der til å kunne reise, sier 39-åringen.

Respekt for Lene Nicholas Lloyd Webber og James Reid kjente musikken til Lene Marlin før de møtte henne i Belfast.

- Det hadde vært gøy å jobbe med Lene også. Hun har vakker stemme og lager flotte låter. Dessuten er hun ei utrolig hyggelig jente. Hun og Kåre ser fantastiske ut sammen, sier unge Lloyd Webber.

Kåre Conradi forteller at han og Lene Marlin stadig får spørsmål om å opptre som par.

- Jeg svarer alltid: Bare spør igjen! Vi har ingen planer om å synge sammen. Men vi har stor faglig glede av hverandre og innlemmer den andre i det vi holder på med. Lene trenger jo ikke mye råd, akkurat. Jeg har enorm respekt for hennes måte å forholde seg til musikken på. Det har vært veldig lærerikt å være en del av hennes liv. Jeg tror vi har en gjensidig respekt og synes det er deilig at vi har forståelse for hverandres arbeidsprosesser, sier Conradi.

Regissør Richard Croxford er full av lovord om Kåre Conradis sceneinnsats.

PÅ JOBB: Kåre Conradi i «The Little Prince» Foto: Matt Mackey/Presseye.com
PÅ JOBB: Kåre Conradi i «The Little Prince» Foto: Matt Mackey/Presseye.com Vis mer

- Han er profesjonell til fingerspissene og tolker pilotrollen helt enestående, sier Croxford.

Vi ha Corey Nicholas Lloyd Webber håper at nordmannen blir med videre dersom «The Little Prince» settes opp i London.

- Ja, det er Kåre vi vil ha, eller Corey, som vi kaller ham. Spørsmålet er bare om han har tid. Vi vet jo at Kåre er veldig ettertraktet både som skuespiller og sanger, sier Lloyd Webber.

Drømmeduo: Kåre Conradi og kjæresten Lene Marlin får stadig spørsmål om å opptre som par.

DRØMMEDUO: Kåre Conradi og kjæresten Lene Marlin får stadig spørsmål om å opptre som par. 


Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DRØMMEDUO: Kåre Conradi og kjæresten Lene Marlin får stadig spørsmål om å opptre som par. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer