Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg later som jeg er mer folkelig enn jeg er

Fredrik Skavlan innrømmer å ta på seg folkelighetsmaska i programmet sitt.

(Dagbladet): I kveldens episode av «Trygdekontoret» er talkshow-kongen Fredrik Skavlan og kulturredaktør i Klassekampen, Sarah Sørheim, gjester.

I Thomas Seltzers program på NRK3 blir Skavlans oppførsel i sitt eget program, «Skavlan», tema.

- Sarah, det er jo et eget sjikt med Skavlan-hatere i Norge. Tilhører du det sjiktet?, sier Seltzer i programmet.

- Blir flau Etter at Sørheim, som er påtråppende Etterbørs-sjef i Dagens Næringsliv, har svart ja, spør Seltzer hva det er som trigger dette hatet.

- Nei, jeg hater ikke så sterkt. Først og fremst så er det at jeg blir så flau, svarer Sørheim.

- GJØR MEG MER FOLKELIG: I kveldens "Trygdekontoret"-sending på NRK3 innrømmer Fredrik Skavlan at han gjør seg litt mer folkelig enn han egentlig er når han er på tv.  Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADET
- GJØR MEG MER FOLKELIG: I kveldens "Trygdekontoret"-sending på NRK3 innrømmer Fredrik Skavlan at han gjør seg litt mer folkelig enn han egentlig er når han er på tv. Foto: Hans A. Vedlog / DAGBLADET Vis mer

Skavlan selv ser ganske uberørt ut da Sørheim forteller om hvordan hun reagerer på å se ham på skjermen på fredagskvelden, og spør om det er ham selv eller gjestene som gjør henne flau.

Gjør seg mer folkelig «Skavlan» spilles inn i SVT sitt studio i Stockholm, og sendes på fredager både i Norge og Sverige. Programmet har stor seeroppslutning, og har nærmet seg flere millioner seere i de to landene til sammen.

Etter litt ros sammenliker Sørheim sin far og Skavlan. Hun forteller at faren hennes er poet, og hvordan han på en klønete måte snakket med håndtverkere og åpenbart brukte et språk han ikke var helt fortrolig med da Sørheim var liten jente.

- At jeg later som jeg er mer folkelig enn jeg er, er det det du sier?, spør Skavlan.
 
- Jeg får litt samme følelsen som da pappa snakket med en snekker, svarer Sørheim.

- Jeg blir også sånn med håndverkere, at jeg legger på en tjukk l. Det gjør jeg. Jeg skal ikke stikke under en stol at du kan ha sett riktig. Ja, det har skjedd altså, svar Skavlan.

BLIR FLAU:  Sarah Sørheim blir flau av å se Fredrik Skavlan på tv. I kveld er begge gjester i "Trygdekontoret".
Foto : Kristin Svorte / Dagbladet
BLIR FLAU: Sarah Sørheim blir flau av å se Fredrik Skavlan på tv. I kveld er begge gjester i "Trygdekontoret". Foto : Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

• Se hele klippet over.

Fredrik Skavlan ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

HAR BESØK:  Thomas Seltzer diskuterer i kvelds sending av "Trygdekontoret" Fredrik Skavlans oppførsel i "Skavlan".
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
HAR BESØK: Thomas Seltzer diskuterer i kvelds sending av "Trygdekontoret" Fredrik Skavlans oppførsel i "Skavlan". Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media