- Jeg leste alt jeg kom over

Finansriking kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserie-album.

GLAD I TEGNESERIER: Industri- og finansmannen Johan H. Andresen kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserien «Krüger & Krogh» allerede før tegneseriealbummet er sluppet. Albumet «Brennpunkt: Oslo» kommer i september. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GLAD I TEGNESERIER: Industri- og finansmannen Johan H. Andresen kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserien «Krüger & Krogh» allerede før tegneseriealbummet er sluppet. Albumet «Brennpunkt: Oslo» kommer i september. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til høsten debuterer Endre Skandfer, Ronald Kabícek og Bjarte Agdestein som tegneserieskapere med albumet «Brennpunkt: Oslo».

Men selv om tegneserien «Krüger & Krogh» først kommer i bokform nå, begynte arbeidet med den for mange år siden. Det var Kabícek og Agdestein som for over ti år siden begynte å snakke om å lage en tegneserie, før Skandfer kastet seg på et par år seinere.

- Et hobbyprosjekt De tre serieskaperne jobbet da i film, animasjon og reklamebransjen.

- Det var et hobbyprosjekt. Vi hadde ingen konkrete planer om å gi ut noe, det var bare noe vi likte å gjøre ved siden av, sier Endre Skandfer til Dagbladet.

Etter å ha snakka med flere tegneserie-kyndige, fikk de råd om å delta Oslo Comics Expo. Derfra gikk det slag i slag, og til høsten kan de for alvor kalle seg tegneserieskapere.

Handlingen i tegneserien er lagt til Oslo i 1964. Martin Luther King jr. skal tildeles Nobels fredspris, og sikkerhetsstyrker og politistyrker preger bybildet.

Gir tegneserier til vanskeligstilte Etter at de tre kollegaene fikk nyss om at finans- og industrimannen Johan H. Andresen er glad tegneserier, sendte de ham et eksemplar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer