- Jeg leste alt jeg kom over

Finansriking kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserie-album.

GLAD I TEGNESERIER: Industri- og finansmannen Johan H. Andresen kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserien «Krüger & Krogh» allerede før tegneseriealbummet er sluppet. Albumet «Brennpunkt: Oslo» kommer i september. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GLAD I TEGNESERIER: Industri- og finansmannen Johan H. Andresen kjøpte 1000 eksemplarer av tegneserien «Krüger & Krogh» allerede før tegneseriealbummet er sluppet. Albumet «Brennpunkt: Oslo» kommer i september. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til høsten debuterer Endre Skandfer, Ronald Kabícek og Bjarte Agdestein som tegneserieskapere med albumet «Brennpunkt: Oslo».

Men selv om tegneserien «Krüger & Krogh» først kommer i bokform nå, begynte arbeidet med den for mange år siden. Det var Kabícek og Agdestein som for over ti år siden begynte å snakke om å lage en tegneserie, før Skandfer kastet seg på et par år seinere.

- Et hobbyprosjekt De tre serieskaperne jobbet da i film, animasjon og reklamebransjen.

- Det var et hobbyprosjekt. Vi hadde ingen konkrete planer om å gi ut noe, det var bare noe vi likte å gjøre ved siden av, sier Endre Skandfer til Dagbladet.

Etter å ha snakka med flere tegneserie-kyndige, fikk de råd om å delta Oslo Comics Expo. Derfra gikk det slag i slag, og til høsten kan de for alvor kalle seg tegneserieskapere.

Handlingen i tegneserien er lagt til Oslo i 1964. Martin Luther King jr. skal tildeles Nobels fredspris, og sikkerhetsstyrker og politistyrker preger bybildet.

Gir tegneserier til vanskeligstilte Etter at de tre kollegaene fikk nyss om at finans- og industrimannen Johan H. Andresen er glad tegneserier, sendte de ham et eksemplar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.