DEBATT

AAP-reglene

Jeg levde i konstant angst

Jeg er ikke alene. Vi er mange. Det er kvinnene dette primært går ut over. Diskrimineringslovverket ble laget for å gi like muligheter for samfunnsdeltakelse.

OMSORGSOPPGAVER: Om kort tid er inntekten min null. Det er bare å gratulere de av Norges kvinner med eldre familiemedlemmer som nærmeste pårørende, skriver innsenderen som ble langtidssykmeldt etter å ha tatt hånd on sin demente far fram til han døde. Foto: NTB Scanpix
OMSORGSOPPGAVER: Om kort tid er inntekten min null. Det er bare å gratulere de av Norges kvinner med eldre familiemedlemmer som nærmeste pårørende, skriver innsenderen som ble langtidssykmeldt etter å ha tatt hånd on sin demente far fram til han døde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Departementet vil sette i gang forsøk med å gjøre ordningen med arbeidsavklaringspenger (AAP) kommunal.

Det vil jeg fraråde på det sterkeste, og min advarsel må ses i lys av den kommende eldrebølgen og den pågående raseringen av velferdssystemet vårt gjennom innstrammingen i ordningen med arbeidsavklaringspenger.

I saksdokumentene fra min kommune står det at min demente far fikk mindre hjelp fra det offentlige fordi jeg var nabo og ble vurdert som svært «tilgjengelig». Jeg opplevde at byrden ble lagt på meg som pårørende, og at jeg ble presset inn i en omsorgsrolle.

Min far gikk for å ta bussen til jobb midt på natta, i bare underbuksa og ei skjorte. Jeg levde i konstant angst for å finne ham død ute. Jeg var akuttpersonale 24 timer i døgnet. Det var ut og inn av sykehus, hjerteinfarkt og besvimelser. Sykehuset signaliserte klart behov for institusjonsplass.

Jeg tryglet om mer hjelp, men nei. Sykemelding var ikke til å unngå. Etter lang tids sykefravær ble jeg «enig» med min arbeidsgiver om å avslutte arbeidsforholdet.

Etter oppsigelsen nektet NAV meg stønad i en lang periode. Dermed forsvant oppsparte midler. Da far døde, konkluderte tilsynsmyndighetene med at han ikke hadde fått forsvarlig hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer