- Jeg ligger i resepsjonen hos Corporate Communications og snorker i vilden sky

Steinfeld om sin nye jobb.

NYE UTFORDRINGER: Den høyt respekterte utenriksreporteren i NRK, Hans-Wilhelm Steinfeld, snakket for første gang om sin nye jobb da han gjestet «Senkveld»-sofaen på TV 2. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER: Den høyt respekterte utenriksreporteren i NRK, Hans-Wilhelm Steinfeld, snakket for første gang om sin nye jobb da han gjestet «Senkveld»-sofaen på TV 2. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

NYDALEN (Dagbladet): I sommer sa NRKs Hans-Wilhelm Steinfeld opp i statskanalen etter 37 år som blant annet utenriksmedarbeider og Russland-korrespondent.

Det ble tidlig klart at han ikke gikk hvilehjemsdager i møte.

Forteller om sine første dager Samtidig som Dagbladet avslørte at Steinfeld overraskende nok sluttet i NRK, ble det kjent at han var på vei inn i PR-bransjen, da i selskapet Corporate Communications - som ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen.

Mandag 1. september hadde 63-åringen sin første arbeidsdag i PR-bansjen, onsdag holdt han sitt første foredrag for næringslivet, og torsdag satt han i «Senkveld»-sofaen i TV 2s studio i Nydalen for å fortelle om sin nye jobb.

- Jeg har jo fått bekreftet noe jeg har lurt på i 37 år: Det er et liv utenfor kringkastinga, sier Steinfeld under innspillinga av TV 2-programmet.

- Nå eller aldri Steinfeld har jobbet i NRK i 37 år - hvorav 18 år som utenrikskorrespondent. Morten Jentoft tok over Steinfelds jobb i Moskva.

NRK-veteranen begrunnet blant annet sitt valg om å slutte med at kanalen til slutt ikke fant oppgaver som svarte til kompetansen og ambisjonene hans.

- Det skal sies at jeg aldri har hatt en kjedelig arbeidsdag i NRK, men jeg sier som Elvis: «It's now or never», sier Steinfeld og framfører en strofe av låta fra den oransje «Senkveld»-sofaen.

- Sover når jeg vil
Programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg konfronterer videre den tidligere journalisten med et mindre flatterende rykte om at han skal ha sovet en halvtime på jobb hver dag i NRK.

Steinfeld sier imidlertid at det dreiet seg om en time. Og han gjør det fortsatt.

- Jeg sover fortsatt én time i arbeidstida. Jeg ligger i resepsjonen hos Corporate Communications og snorker i vilden sky, akkurat som i NRK. Det er et karaktertrekk jeg deler med Hitler og Napoleon. I likhet med dem kan jeg sove når jeg vil.

Stort savn
Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, har tidligere uttalt at de synes det var trist å miste Hans-Wilhelm.

Som Dagbladet kunne melde i august, var pågangen stor rundt Steinfeld allerede før han tiltrådte sin nye stilling i PR-bransjen.

Skriveriene om den tidligere NRK-profilens avgang har vært mange. Det har også hovedpersonen selv fått med seg.

- Jeg tenkte: I himmelens navn, det er ikke kongen som er død. Bare Steinfelden som har fått seg ny jobb, svarer Steinfeld på reaksjonene som kom da han meldte om sin avgang.

Bergenseren synes ikke det er trist at han nå står på sidelinja i forhold til NRKs Russland-dekning.

- Nei, alle eventyr har en slutt. Mitt russiske eventyr som journalist er over, sier han.

Programmet sendes på TV 2 fredag.