DEBATT

Debatt: Vi som pusher femti

Jeg liker ikke gjengen min

Som gruppe er vi i stadig stigene grad ganske utrivelige.

VI SYKLER MYE: Det er jo miljøvennlig. Hele året trener vi til Birken, hvor vi stuper som fluer med infarkt og hjerteflimmer og rushes til sykehus, skriver innsenderen
VI SYKLER MYE: Det er jo miljøvennlig. Hele året trener vi til Birken, hvor vi stuper som fluer med infarkt og hjerteflimmer og rushes til sykehus, skriver innsenderen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har ikke noen kul gjeng. Og de blir bare verre og verre. Ikke er det mulig å melde seg ut heller. For jeg er medlem av gjengen «Hvite Menn Som Pusher 50».

Misforstå meg rett. Jeg liker flere av dem som mennesker. Brorparten av mine venner er med i denne gjengen. Men som gruppe er vi i stadig stigene grad ganske utrivelige. Vi er en gjeng som konstant føler vi må belyse i-landsproblemer. Vi blir grenseløst provoserte av Greta Thunbergs FN-tale, av bompenger, Metoo og av feminisme. Jeg må rett og slett si unnskyld på vegne av gjengen min.

Det er gjengen «Hvite Menn Som Pusher 50» som blir så rasende over at de ikke får kjøre så mye som de vil i sentrum, at de for første gang i sitt liv engasjerer seg politisk og stemmer på et parti hvor den eneste likheten mellom medlemmene er deres harme over å måtte betale litt for å kjøre dit de vil.

De som rammes hardest av bompenger er fattige alenemødre med lang vei mellom barnehage og jobb. Men det er ikke de som raser over bompenger. Det har de antakelig ikke overskudd til. Nei, den jobben tar en gruppe menn som kjører biler opp mot millionen, har hytte og drikker rødviner til priser som tilsvarer en måneds pendling mellom hytta og jobben daglig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer