Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Vi som pusher femti

Jeg liker ikke gjengen min

Som gruppe er vi i stadig stigene grad ganske utrivelige.

VI SYKLER MYE: Det er jo miljøvennlig. Hele året trener vi til Birken, hvor vi stuper som fluer med infarkt og hjerteflimmer og rushes til sykehus, skriver innsenderen
VI SYKLER MYE: Det er jo miljøvennlig. Hele året trener vi til Birken, hvor vi stuper som fluer med infarkt og hjerteflimmer og rushes til sykehus, skriver innsenderen Vis mer
Meninger

Jeg har ikke noen kul gjeng. Og de blir bare verre og verre. Ikke er det mulig å melde seg ut heller. For jeg er medlem av gjengen «Hvite Menn Som Pusher 50».

Thomas Leikvoll
Thomas Leikvoll Vis mer

Misforstå meg rett. Jeg liker flere av dem som mennesker. Brorparten av mine venner er med i denne gjengen. Men som gruppe er vi i stadig stigene grad ganske utrivelige. Vi er en gjeng som konstant føler vi må belyse i-landsproblemer. Vi blir grenseløst provoserte av Greta Thunbergs FN-tale, av bompenger, Metoo og av feminisme. Jeg må rett og slett si unnskyld på vegne av gjengen min.

Det er gjengen «Hvite Menn Som Pusher 50» som blir så rasende over at de ikke får kjøre så mye som de vil i sentrum, at de for første gang i sitt liv engasjerer seg politisk og stemmer på et parti hvor den eneste likheten mellom medlemmene er deres harme over å måtte betale litt for å kjøre dit de vil.

De som rammes hardest av bompenger er fattige alenemødre med lang vei mellom barnehage og jobb. Men det er ikke de som raser over bompenger. Det har de antakelig ikke overskudd til. Nei, den jobben tar en gruppe menn som kjører biler opp mot millionen, har hytte og drikker rødviner til priser som tilsvarer en måneds pendling mellom hytta og jobben daglig.

Det er «Hvite Menn Som Pusher 50» (og en del kvinner i samme aldersgruppe) som raser på nettet over engasjementet til en 16 år gammel miljøaktivist, som har oppnådd mer for klimakampen enn noen andre.

Det er ikke det at vi er imot en grønnere hverdag og miljøtiltak. Vi synes bare at vi har gjort vårt. Vi vil i hvert fall ha oss frabedt å bli tatt i skole av en 16-åring. Som i tillegg er jente! Og har Asberger! Vi har kjøpt oss Tesla, og det får fanimeg holde.

Dessuten sykler vi mye. Og går mye på ski. Og det er jo miljøvennlig. For hele året trener vi til Birken, hvor vi stuper som fluer med infarkt og hjerteflimmer og rushes til sykehus iført det dyreste utstyret som kan kjøpes for penger.

Og du kan tilrettelegge for all verdens sykkelveier og miljøgater, men du kan drite i at vi bruker dem når vi er ute på ei «økt». For det er vår rett til å sykle i gata, hvor vi irriterer andre «Hvite Menn Som Pusher 50» så til de grader at det rett som det er, leder til drapsforsøk.

Gjengen min skjønner ikke poenget med å kalle seg «feminist». De synes norske kvinner har lite å syte over. De heier på likelønn og kvinner inn i ledelsen, mens de reiser på jaktturer og fotballturer og ansetter andre medlemmer av «Hvite Menn Som Pusher 50». Vi er enige om at vi ikke skjønner greia med MeToo, og tror at det ikke går an å flørte lenger. Vi har ikke noe imot homofile, men trenger de virkelig å gå i tog sammen?

Gjengen min er på et punkt i livet hvor vi har mest penger, har mest innflytelse og høres mest. Likevel sutrer vi mer enn noen gang. Vi føler ikke vi blir hørt, og glemmer at ingen gidder å høre på sutring.

Den eneste trøsten er at det finnes to gjenger som er verre. Det er henholdsvis gjengen «Hvite Menn Som Pusher 60», og «Hvite Menn Som Pusher 70». De er verre enn oss. «Hvite Menn Som Pusher 50» er ikke så sutrete og fordomsfulle som dem. Ennå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling