Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg liker neglelakk, sminke, smykker og flashy klær

Erlend Elias Bragstad vil bryte ned fordommene i ny DBTV-serie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stylisten, frisøren og sminkøren Erlend Elias Bragstad ble et kjent fjes i Norge i DBTV-serien «Erlend Elias vs. Roskilde» for to år siden, der han besøker Roskildefestivalen i Danmark for første gang.

Nå er han klar for en oppfølgersesong.

Og denne gangen er det lykke og livsstil som står på plakaten når Bragstad har kameraer hengende etter seg.

PREMIEREKLAR: Søndag er det klart for en ny sesong med Erlend Elias på DBTV. Etter forrige serie fikk Bragstad mange negative tilbakemeldinger på nettet. Det er han forberedt på igjen. Foto: John T. Pedersen
PREMIEREKLAR: Søndag er det klart for en ny sesong med Erlend Elias på DBTV. Etter forrige serie fikk Bragstad mange negative tilbakemeldinger på nettet. Det er han forberedt på igjen. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Før gleda jeg meg over ting. Det kilte i magen. Men det har blitt borte. Jeg har følt meg litt flat. Det er aldri noe jeg virkelig gledet meg til eller gruet meg til. Så DBTV ville hjelpe meg til å komme ut av min egen komfortsone, sier Bragstad.

Overtrening I serien, som har premiere på Dagbladet.no i morgen, må den tidligere utrente stylisten, blant annet følge et strengt trenings- og kostholdsregime.

Og Bragstad gikk på en ordentlig treningssmell.

Allerede etter den første, tøffe treningsdagen merket han at noe var galt.

- Jeg klarte ikke rette ut armene, og var helt hoven. Så en venninne måtte kjøre meg på legevakta. De måtte klippe av meg klærne, sier han.

På legevakta ble han umiddelbart lagt inn på sykehus.

Han hadde et veldig høye nivåer med nedbrytingsprodukter fra musklaturen etter treninga, noe som kan føre til nyresvikt.

Han ble satt på intravenøst for å rense blodet for stoffene, og ble liggende på sjukehus i ei uke.

Da vurderte han å trekke seg fra serien.

- Det er faktisk en bra slankekur å være på intravenøst, sier han og ler.

Nå går derimot alt bra med Bragstad, og etter en prat med produksjonsteamet bak serien ble de enige om å ikke avbryte, men å trappe ned på treninga.

Tilbakemeldinger Siden «Erlend Elias vs. Roskilde» har Bragstad fått mye oppmerksomhet.

Folk kommer fortsatt bort til ham på byen for å fortelle hvor morsom de syntes serien var, men han har også fått negative tilbakemeldinger, da i kommentarfeltene på nettet. 

- Jeg er fornøyd med den jeg er. Men når kommentarene begynte å komme etter den første serien blir man jo litt såra. Hvorfor vil fremmede folk si sånne ting? sier Bragstad, og legger til:

- Men det tåler jeg. Hvis ikke hadde jeg ikke sagt ja til å bli med en runde til. Det kommer nok til å bli enda mer nå. Men jeg skal ikke lese i kommentarfeltene.

Frierbrev Den single 31-åringen (26 hvis noen spør) legger ikke skjul på at han også har fått mange frierbrev. 

- Ikke i posten. Men jeg får mye mail og Facebook-meldinger. Men det er så spesielt. Jeg svarer aldri på det. Kanskje jeg burde gjort det, for jeg er singel. Kanskje jeg skal begynne svare nå? sier han.

Samtidig sier han at kjærligheten kan være vanskelig når man er kjent.

- Når jeg går på byen er det ingen som sjekker meg opp på samme måte som de gjorde før. Kanskje de tror jeg er så gæren som jeg var i serien.

- Så du må sjekke selv?

- Ja, men det er jeg veldig dårlig på. Jeg er litt sjenert på byen. Det er det ingen som tror på, men jeg er det.

Når han nå er tilbake på skjermen, håper han at han kan være med på å bryte ned fordommer mot homofile.

- Jeg håper jo det, men samtidig kan jeg være med på å skape nye fordommer i og med at jeg er så ekstrem som jeg er. Jeg liker neglelakk, sminke, smykker og flashy klær. Jeg har prøvd å tone ned stilen min hundre ganger, men da føler jeg at jeg er kledd ut, sier han og utdyper:

-More is more, and less is a bore. Jo mer glitter og stas, jo bedre, sier han og ler.

Hele Norges coronakart