Oasis-brødrene:

- Jeg likte mora mi før hun fødte Liam

Noel Gallagher (52) med nytt, giftig stikk til sin bror.

UVENNSKAP: Brødrene Noel (52) og Liam (46) Gallagher har hatt et dårlig forhold i mange år. I 2009 valgte Noel Gallagher å forlate gruppa Oasis fordi han mente han ikke lenger kunne jobbe med broren sin. De to kommer med stadige stikk til hverandre i media. Foto: NTB Scanpix
UVENNSKAP: Brødrene Noel (52) og Liam (46) Gallagher har hatt et dårlig forhold i mange år. I 2009 valgte Noel Gallagher å forlate gruppa Oasis fordi han mente han ikke lenger kunne jobbe med broren sin. De to kommer med stadige stikk til hverandre i media. Foto: NTB ScanpixVis mer

Brødrene Noel (52) og Liam (46) Gallagher har de siste åra hatt en betent og svært offentlig konflikt seg imellom. På 90-tallet rulet de topplistene med bandet Oasis, men i mange år har det vært steile fronter mellom de to.

- Likte min mor til hun fødte Liam

De siste dagene har konflikten mellom brødreparet nådd nye høyder. I et nylig intervju med The Guardian, i forbindelse med sin kommende soloplate, var ikke Noel Gallagher sein med å sende et stikk til sin bror:

- Intervjuer er en yrkesfare. Men det er fordi det er en så merkelig situasjon. Du blir satt i et rom med en fyr fra Stockholm som du aldri har møtt før, og så spør han om mora di. Det er faen så absurd. For det ærlige svaret er: «Hva har du med det å gjøre?». Men det smarte svaret er alltid: «Jeg likte henne til hun fødte Liam».

Det heftige ordskiftet går begge veier. Seinest for en måned siden langet Liam Gallagher ut mot broren, etter at Noel hadde nektet ham å bruke Oasis-musikken i en kommende dokumentar om livet hans.

- Han og folka hans så den, og tok ut Oasis-musikken fordi det er det eneste han har igjen, skjønner du hva jeg mener? sa Liam Gallagher til Sky News.

- Jeg blir ikke lei meg, jeg blir rasende. Jeg er ikke en dritt, jeg er ikke lei meg for det. Jeg vil brekke kjeven hans, la han til.

Ingen gjenforening

Til The Guardian avfeier Noel Gallagher fullstendig at den svært så offentlige krangelen kan være en slags listig måte å hype opp en mulig Oasis-gjenforening.

- Det skulle jeg ønske. Det som dette koker ned til, på et helt personlig nivå, er faen ta ham. Men dessuten, rent artistisk, hvorfor skulle vi gjøre det igjen? Jeg så nyhetene her om dagen, og der var han. Han truet med å brekke kjeven min, live på ITV news. Finnes det ikke en lov mot det? Og så handler det om en Oasis-gjenforening, og han sier: «Jeg har bagen pakket, kompis». Jeg tenker: «Hvem forventer du at skal ringe deg? Jeg?» Ingen vil være i et band med ham, sier han.

På spørsmål om konflikten har gått for langt, sånn at de to aldri kan skvære opp, nikker den tidligere Oasis-frontfiguren.

KOKAINSPØK: Talkshowvert Alan Carr lover Noel Gallagher at det er ekte kokain som snør i julekuppelen. Tidligere i intervjuet forteller Noel åpenhjertig om hvordan han ikke kan moralisere over sine barns narkotikabruk. Video: BBC Nordic Vis mer

Kona tok til orde

Selv om det britiske bandet Oasis ga ut flerfoldige hits, var tilværelsen i bandet preget av konflikt og uenigheter. De to Gallagher-brødrene Noel og Liam var ofte uenige, samtidig som de levde utagerende rockestjerneliv. En slåsskamp i 2009 sørget for bandets spådde, foreløpige død.

Det var Noel som valgte å forlate bandet, på bakgrunn av at han ikke klarte å jobbe med broren lenger. Han har blant annet uttalt at Liam er frekk, arrogant, lat og sint, og har beskrevet ham som «en mann med en gaffel i en verden full av suppe».

For litt over ei uke siden tok også Noel Gallaghers kone, Sarah MacDonald (47), til orde og helte bensin på bålet, etter at hun fikk spørsmål om hun skulle se svogeren opptre under den britiske festivalen Glastonbury den påfølgende dagen.

I en kommentar på sin private Instagram-profil, fikk MacDonald tydelig fram at det var det siste hun hadde tenkt til å gjøre. Det skriver Daily Mail.

- Tror jeg dropper det. Den feite dusten kommer til å gjøre hyllest-settet sitt mens han balanserer en tamburin på hodet, og kommer til å se ganske utdatert ut etter Stormzy (britisk rapper som opptrådte før Gallagher, journ.anm.), skrev 47-åringen.