Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg lurte først på hvordan jeg skulle bli kvitt 25 singler, men så tok det av

Beraneks «Dra te hælvete» fyller 35 år i mai og gis ut i ny drakt.

35-ÅRSJUBILEUM: Espen Beranek Holm fikk en knallhit med «Dra te hælvete» i 1981. Selv trodde han at han skulle slite med å selge de første 25 kopiene av singelen. Foto: NTB Scanpix
35-ÅRSJUBILEUM: Espen Beranek Holm fikk en knallhit med «Dra te hælvete» i 1981. Selv trodde han at han skulle slite med å selge de første 25 kopiene av singelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var 21 år da jeg ga ut «Dra te hælvete». Det var i mai i 1981, og første gang jeg ga ut musikk på egen hånd. Jeg hadde på ingen måte sett for meg at det ville ta sånn av, sier komiker, skuespiller og musiker Espen Beranek Holm (56) til Dagbladet.

Han har nylig gjort seg ferdig med satireshowet «Märtha, The musical» på Latter, og er nå klar for neste programpost. For i mai fyller nemlig en av Norges mest kjente låter 35 år.

Kultklassikeren «Dra te hælvete» solgte i sin tid over 17 000 eksemplarer, lå 22 uker på VG-lista i 1981 og 1982, og i anledning årets jubileum er sangen remikset av en av Norges fremste artister innen elektronisk dansemusikk og disco, Terje Olsen. Bedre kjent under produsentnavnet Todd Terje.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?