NAIV?: - Naivitet er mot! Det er de naive idealistene som forandrer verden, sier Jacob Semb Aasmundsen (17), som holdt årets mest omtalte 17. mai-tale. Foto: ERIC JOHANNESSEN
NAIV?: - Naivitet er mot! Det er de naive idealistene som forandrer verden, sier Jacob Semb Aasmundsen (17), som holdt årets mest omtalte 17. mai-tale. Foto: ERIC JOHANNESSENVis mer

«Jeg må innrømme at jeg har like mange fordommer mot dem som klager på talen som de har mot meg»

Jacob Semb Aasmundsen (19) fikk sterke reaksjoner etter sin 17. mai-tale i Tønsberg. Nå vil humanetisk forbund gjøre den til skolepensum.

Goddagen, Jakob! Gratulerer med årets 17. maitale! Fortell oss litt om organisasjonen din World Against Prejudice! Hvordan arbeider dere og hva er målet?

- World Against Prejudice er en frivillig organisasjon som jobber mot fordommer, og for åpenhet, medmenneskelighet og toleranse. Jeg fikk idéen til organisasjonen etter et opphold på en internasjonal sommerleir i New York sommeren 2012, hvor jeg deltok sammen med ungdommer med alle mulige nasjonaliteter, kulturer, trosretninger og personligheter. Da vi ankom hadde vi alle fordommer pakket i kofferten, noe som satt opp usynlige vegger mellom oss. Vi dømte hverandre, ekskluderte, greide ikke å kommunisere. Dette ville jeg gjøre noe med. Jeg startet derfor en liten ettermiddagsaktivtetsgruppe, hvor vi kunne samles for å snakke om fordommene vi hadde blitt møtt med, men også fordommene vi hadde selv. På slutten av oppholdet var han fra Palestina blitt bestevenn med han fra Israel, og den til å begynne med mest homofobe muslimen danset til Britney Spears med meg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

Spesialtilbud*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.