NAIV?: - Naivitet er mot! Det er de naive idealistene som forandrer verden, sier Jacob Semb Aasmundsen (17), som holdt årets mest omtalte 17. mai-tale. Foto: ERIC JOHANNESSEN
NAIV?: - Naivitet er mot! Det er de naive idealistene som forandrer verden, sier Jacob Semb Aasmundsen (17), som holdt årets mest omtalte 17. mai-tale. Foto: ERIC JOHANNESSENVis mer

«Jeg må innrømme at jeg har like mange fordommer mot dem som klager på talen som de har mot meg»

Jacob Semb Aasmundsen (19) fikk sterke reaksjoner etter sin 17. mai-tale i Tønsberg. Nå vil humanetisk forbund gjøre den til skolepensum.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Goddagen, Jakob! Gratulerer med årets 17. maitale! Fortell oss litt om organisasjonen din World Against Prejudice! Hvordan arbeider dere og hva er målet?

- World Against Prejudice er en frivillig organisasjon som jobber mot fordommer, og for åpenhet, medmenneskelighet og toleranse. Jeg fikk idéen til organisasjonen etter et opphold på en internasjonal sommerleir i New York sommeren 2012, hvor jeg deltok sammen med ungdommer med alle mulige nasjonaliteter, kulturer, trosretninger og personligheter. Da vi ankom hadde vi alle fordommer pakket i kofferten, noe som satt opp usynlige vegger mellom oss. Vi dømte hverandre, ekskluderte, greide ikke å kommunisere. Dette ville jeg gjøre noe med. Jeg startet derfor en liten ettermiddagsaktivtetsgruppe, hvor vi kunne samles for å snakke om fordommene vi hadde blitt møtt med, men også fordommene vi hadde selv. På slutten av oppholdet var han fra Palestina blitt bestevenn med han fra Israel, og den til å begynne med mest homofobe muslimen danset til Britney Spears med meg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn