- Jeg må leve med at folk skriver at jeg er stygg og sjuk i hodet

NRK-profil utsatt for hatgruppe.

UTSATT FOR NETTHETS: NRK-journalist Sidsel Wold har flere ganger blitt utsatt for netthets. Nå er det opprettet en ny hatgruppe mot henne.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTSATT FOR NETTHETS: NRK-journalist Sidsel Wold har flere ganger blitt utsatt for netthets. Nå er det opprettet en ny hatgruppe mot henne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld ble en Facebook-gruppe med navn «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitist! En skam for Norge» opprettet.

«Formålet med denne gruppen er å vise at jeg er lei av Sidsel Wold's sin anti semittistske og løgnaktige propagande som hun " spyr" ut på norsk riks tv», forklarer administratoren i gruppebeskrivelsen.

Lever med det Gruppen teller i skrivende stund i overkant av 1200 medlemmer.

Den profilerte NRK-journalisten Sidsel Wold (55), som for tida befinner seg i Jerusalem der hun dekker Midtøsten-konflikten for NRK, setter liten pris på at hatgruppa eksisterer.

- Denne konflikten er veldig vanskelig å dekke, fordi det er så sterke følelser involvert. Jeg må leve med at folk skriver at jeg er stygg og sjuk i hodet, og hva de tenker om meg. Det er verre hvis folk lyver eller truer meg, sier hun til Dagbladet.

Opplevd det før Dagbladet har tidligere skrevet flere artikler om netthets, med utgangspunkt i den TV3-sendte serien «Trolljegerne», der den svenske TV-profilen Robert Aschberg (62) jakter på nett-troll og konfronterer dem med de hatefulle ytringene de har etterlatt seg på verdensveven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer