<strong>UTSATT FOR NETTHETS:</strong> NRK-journalist Sidsel Wold har flere ganger blitt utsatt for netthets. Nå er det opprettet en ny hatgruppe mot henne.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UTSATT FOR NETTHETS: NRK-journalist Sidsel Wold har flere ganger blitt utsatt for netthets. Nå er det opprettet en ny hatgruppe mot henne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg må leve med at folk skriver at jeg er stygg og sjuk i hodet

NRK-profil utsatt for hatgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld ble en Facebook-gruppe med navn «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitist! En skam for Norge» opprettet.

«Formålet med denne gruppen er å vise at jeg er lei av Sidsel Wold's sin anti semittistske og løgnaktige propagande som hun " spyr" ut på norsk riks tv», forklarer administratoren i gruppebeskrivelsen.

Lever med det Gruppen teller i skrivende stund i overkant av 1200 medlemmer.

Den profilerte NRK-journalisten Sidsel Wold (55), som for tida befinner seg i Jerusalem der hun dekker Midtøsten-konflikten for NRK, setter liten pris på at hatgruppa eksisterer.

- Denne konflikten er veldig vanskelig å dekke, fordi det er så sterke følelser involvert. Jeg må leve med at folk skriver at jeg er stygg og sjuk i hodet, og hva de tenker om meg. Det er verre hvis folk lyver eller truer meg, sier hun til Dagbladet.

Opplevd det før Dagbladet har tidligere skrevet flere artikler om netthets, med utgangspunkt i den TV3-sendte serien «Trolljegerne», der den svenske TV-profilen Robert Aschberg (62) jakter på nett-troll og konfronterer dem med de hatefulle ytringene de har etterlatt seg på verdensveven.

Wold var NRK-korrespondent i Midtøsten fra 2007 til 2011. Også da opplevde hun å få hatgrupper rettet mot henne.

- Man blir ikke i særlig godt humør av det. Det inspirerer ikke arbeidsdagen min, akkurat. Det jeg ofte tenker på er at de menneskene som skriver slike ting ikke har vært på de stedene jeg har vært, de kjenner ikke konflikten godt nok, de ser kanskje bare én side, mens jeg prøver å gjøre så godt jeg kan og få med meg begge sider, sier Wold og legger til:

- Her er det veldig skjevt, det er en sterk militærmakt, og så er et folk uten makt. Forholdet mellom de to partene er veldig skjevt, og det er også mange religiøse følelser inne i bildet, og da blir det mye bråk når man dekker denne konflikten.

Dagbladet har vært i kontakt med administratoren av Facebook-gruppen, men har ikke fått svar på henvendelsene.  

<strong>HATGRUPPE:</strong> Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook
HATGRUPPE: Denne Facebook-gruppa ble opprettet mandag kveld. Administratoren forklarer at formålet er å gi tydelig beskjed om at han er lei Wolds «antisemittistiske og løgnaktige propaganda». Skjermdump: Facebook Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer