VISER HVORDAN HUN BLE LURT AV RYBAK: Lena Meyer-Landrut vant Melodi Grand Prix i Oslo i mai i år, og da hun sto på scenen pekte fjorårets vinner Alexander Rybak på kinnet sitt for at Lena skulle kysse ham, for så å snu hodet og få kysset på munnen. Foto: Håkon Eikesdal
VISER HVORDAN HUN BLE LURT AV RYBAK: Lena Meyer-Landrut vant Melodi Grand Prix i Oslo i mai i år, og da hun sto på scenen pekte fjorårets vinner Alexander Rybak på kinnet sitt for at Lena skulle kysse ham, for så å snu hodet og få kysset på munnen. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Jeg måtte be Rybak ta bort leppestiften

Eurovision-Lena ble ikke flau da Alexander Rybak kysset henne. Se Lenas spilleliste her!

||| (Dagbladet): - Nei da! Jeg ble ikke flau. Jeg synes Alexander Rybak er både høflig og hyggelig, sier Lena Meyer-Landrut (19).

Nå er Eurovisionvinneren tilbake i Norge for å delta på «Allsang på Grensen».

- Han pekte på kinnet sitt sånn, forteller Meyer-Landrut og demonstrerer.

SEIERSKYSSET: Alexander Rybak lurte seg til et kyss av Tysklands Lena Meyer-Landrut (19). Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SEIERSKYSSET: Alexander Rybak lurte seg til et kyss av Tysklands Lena Meyer-Landrut (19). Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Og når jeg skulle kysse han på kinnet snudde han hodet. Også fikk han leppestiften min ved munnen og jeg måtte be han ta den bort.

Deltar igjen - Det ble blant annet skrevet at jeg hadde et forhold med han, eller noe sånt? Jeg bryr meg ikke om de historiene som skrives og som ikke er sanne, sier Meyer-Landrut.

Til neste år er nittenåringen igjen klar for Eurovision Song Contests glitter og glamour. Hun skal representere Tyskland for andre året på rad, og denne gangen på hjemmebane.

- Jeg har ingen strategi for å vinne. Jeg har heller ingen sang eller koreografi eller noe, ler hun.

TILBAKE I NORGE: Lena Meyer-Landrut er hun tilbake i Oslo for å være med på Allsang på grensen. Foto: Håkon Eikesdal
TILBAKE I NORGE: Lena Meyer-Landrut er hun tilbake i Oslo for å være med på Allsang på grensen. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Målet hennes er å ha det gøy.

Lakker tåneglene - Jeg ville gjerne være med igjen og oppleve showet på hjemmebane. Det blir morsomt å se hvordan tyskerne gjør det. Det hele var jo veldig godt planlagt i Norge.

Låta «Satellite» som sendte henne til topps i finalen i Oslo tror hun er en låt alle kan kjenne seg litt igjen i. Her synger hun blant annet at hun «even painted my toe nails for you».

- Det er vel ganske normalt og ville gjøre noe spesielt for personen du liker. Sangen er ikke akkurat min livshistorie, men jeg tror mange kan identifisere seg med det den handler om, sier hun.

- Men jeg lakker faktisk bare tåneglene mine fordi jeg synes det er fint!

Skriver selv Til neste års finale lover Meyer-Landrut å stille med en låt som hun har skrevet selv.

- Vi får se hvordan den blir. Det er jo såpass kort tid til at jeg tror ikke jeg har endret stil så veldig, men man vet aldri hvordan den kommer til å høres ut. Jeg kan love at jeg ikke kommer til å skrive en metallåt, ler hun.

Forlot bakken Lena Meyer-Landrut har fått mye oppmerksomhet, både i hjemlandet Tyskland og i utlandet, men hun lar verken berømmelsen eller presset gå innpå seg.

- Jeg føler meg ikke presset, fordi jeg ikke legger press på meg selv. Jeg vil bare ha det gøy. Dessuten bryr jeg meg ikke om hva media skriver om meg. Hadde jeg gjort det kunne det blitt et problem, sier hun.

Dessuten mener hun at beina hennes sjeldent forlater bakken.

- Det var et lite øyeblikk da jeg vant Eurovision, men der og da tror jeg ingen hadde klart å holde seg helt på bakken. 20 eller 30 minutter etterpå var jeg tilbake til normalt, bedyrer artisten.