Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg måtte holde det enkelt

«Syntax Error» kom på sjuende plass i Dagbladets tegneseriekonkurranse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen har talt! I løpet av de neste dagene vil de sju toppstripene fra Dagbladets tegneseriekonkurranse 2011 bli avslørt.

Først ut er «Syntax Error» av Eirik Hitland Johannessen (30) fra Bergen, som kapret sjuendeplassen.

I juryens begrunnelse står det blant annet å lese at «strektegninger har vel nesten ikke vært så bra siden La Linea» og at det er «finurlig og vittig, men litt for enkel strek».

- Serien er et utløp for tullete ideer jeg ikke har utløp for andre steder, sier Eirik, som til daglig livnærer seg som designer og driver t-skjortemerket Higren.

Tegningene til «Syntax Error» gjorde han i løpet av påskeferien, og da ble det viktigere å få frem poengene tydelig enn å kjøre på med detaljer.

- Det var litt i siste liten at jeg bestemte meg for å bli med i konkurransen. Dermed måtte jeg holde det enkelt.

Mye av utfordringen i enrutersserier er å få frem poenget på en kjapp og kortfattet måte. Eirik forsøker gjerne å unngå åpenlyse løsninger, men heller finne en ny vri på kjente scenarier.

For eksempel viser en stripe et tomatbarn som gråter over at skolepatruljen som skal hjelpe tomater over veien blir nedlagt. Vondt og gøy på samme tid.

GRAFISK DESIGNER: Til daglig jobber Eirik Hitland Johannessen blant annet med å lage t-skjorter.
GRAFISK DESIGNER: Til daglig jobber Eirik Hitland Johannessen blant annet med å lage t-skjorter. Vis mer

- Føler du i blant at du må sensurere deg selv?

- Jeg har ikke sensurert så mye i forhold til ting som blir for grove, men heller sensurert ting som blir halvmorsomme men for søkte og vanskelige å få tydelige nok innenfor en rute, sier Eirik og kommer med et eksempel fra stripene han sendte inn.

- Jeg synes USB-pinnen som jages ut av USA er morsom, men den kunne vært enda tydeligere fordi ikke alle ser hva det er.