Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg måtte reise innover i mine egne minner

Den Oscarvinnende regissøren Alfonso Cuarón er aktuell med sitt første dypt personlige prosjekt, filmen «Roma».

SVART-HVITT: Yalitza Aparicio (i midten) har hovedrollen i «Roma», som ble nominert til Oscar for både beste film og beste fremmedspråklige film. Foto: Netflix
SVART-HVITT: Yalitza Aparicio (i midten) har hovedrollen i «Roma», som ble nominert til Oscar for både beste film og beste fremmedspråklige film. Foto: Netflix Vis mer

- Det har vært en veldig lang prosess, men jeg er glad for at det endelig er på vei til å bære frukter, sier Alfonso Cuarón i sitt første intervju i USA om filmen «Roma».

Fire år etter at «Gravity» ga ham en Oscar for beste regi, kommer den 56 år gamle filmmakeren tilbake til lerretet med et prosjekt som han kaller den «mest essensielle filmen» i sin karriere. Cuarón insisterer på at «Roma» er filmen han har jobbet mot siden debuten sin, «Sólo con Tu Pareja» fra 1991.

Natt til mandag vant filmen tre priser under Oscar-utdelingen - Beste filmfotografi, beste regi og beste fremmedspråklige film.

- Jeg hadde alltid lyst til å lage en film og være veldig komfortabel med den når jeg fullførte den. Med «Roma» var jeg fornøyd da den var ferdig. Jeg var veldig fornøyd, for det er den første filmen hvor jeg klarte å uttrykke det jeg ønsket å uttrykke som en film. Det er en historie i mange ulike former og viser til følelser som har vært der helt siden jeg begynte å jobbe som regissør, sier Cuarón.

Personlig historie

I en lengre samtale, hvor også filmens produsent David Linde var med, diskuterte Cuarón den kontroversielle beslutningen om å la «Roma», som er laget for kinolerretet, å bli sendt på Netflix. Cuarón mener strømmegiganten var det beste hjemmet for det hemmelighetsfulle prosjektet som muligens er det nærmeste regissøren har kommet en selvbiografi.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?