- Jeg måtte reise innover i mine egne minner

Den Oscarvinnende regissøren Alfonso Cuarón er aktuell med sitt første dypt personlige prosjekt, filmen «Roma».

SVART-HVITT: Yalitza Aparicio (i midten) har hovedrollen i «Roma», som ble nominert til Oscar for både beste film og beste fremmedspråklige film. Foto: Netflix
SVART-HVITT: Yalitza Aparicio (i midten) har hovedrollen i «Roma», som ble nominert til Oscar for både beste film og beste fremmedspråklige film. Foto: NetflixVis mer

- Det har vært en veldig lang prosess, men jeg er glad for at det endelig er på vei til å bære frukter, sier Alfonso Cuarón i sitt første intervju i USA om filmen «Roma».

Fire år etter at «Gravity» ga ham en Oscar for beste regi, kommer den 56 år gamle filmmakeren tilbake til lerretet med et prosjekt som han kaller den «mest essensielle filmen» i sin karriere. Cuarón insisterer på at «Roma» er filmen han har jobbet mot siden debuten sin, «Sólo con Tu Pareja» fra 1991.

Natt til mandag vant filmen tre priser under Oscar-utdelingen - Beste filmfotografi, beste regi og beste fremmedspråklige film.

- Jeg hadde alltid lyst til å lage en film og være veldig komfortabel med den når jeg fullførte den. Med «Roma» var jeg fornøyd da den var ferdig. Jeg var veldig fornøyd, for det er den første filmen hvor jeg klarte å uttrykke det jeg ønsket å uttrykke som en film. Det er en historie i mange ulike former og viser til følelser som har vært der helt siden jeg begynte å jobbe som regissør, sier Cuarón.

Personlig historie

I en lengre samtale, hvor også filmens produsent David Linde var med, diskuterte Cuarón den kontroversielle beslutningen om å la «Roma», som er laget for kinolerretet, å bli sendt på Netflix. Cuarón mener strømmegiganten var det beste hjemmet for det hemmelighetsfulle prosjektet som muligens er det nærmeste regissøren har kommet en selvbiografi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.