Jeg, meg og Andreas

«Nånting måste gå sönder» er et vakkert, men uforløst trekantdrama mellom to mennesker.

Jeg, meg og Andreas
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Sebastian sitter fast mellom to identiteter. På den ene siden er han en androgyn homofil mann som jobber på lager og bruker all sin ledige tid på å forsøke å tilrane seg selv den minste flik av kjærlighet fra en verden som håner og marginaliserer ham. På den andre siden er han Ellie, som ikke lar seg begrense av regler eller definisjoner.

Universell utfordring Når vi møter Sebastian ser han ikke noe poeng med å leve videre. Men så treffer han Andreas. Andreas er ikke homofil, men faller likevel for Sebastian, og en stund er de hovedrolleinnehavere i en klassisk kjærlighetshistorie. Som filmens tittel tilsier må imidlertid noe gå i stykker, og til slutt må Sebastian velge mellom Andreas og Ellie.

«Nånting måste gå sönder» berører universell tematikk knyttet til kropp, identitet, og behovet for å bli elsket og tillates å elske. Det er en film med følelser i stadionformat, hvis hjørnesteiner er ung kjærlighet, ung usikkerhet, ung selvforakt og ung desperasjon. Regissør Ester Martin Bergsmark fortjener honnør for å la hovedpersonen spille ut et bredt spekter av dunkle og dypt menneskelige drifter, og Saga Becker er så overbevisende i hovedrollen at det er lett å overse hvilken stor skuespillerprestasjon hun leverer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer