- Jeg mener alt om corona

En pandemi er en forferdelig ting. Men det er når vi sitter hjemme at vi ser hva vi står for.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Når Gud lukker en dør, åpner han alltid et vindu et sted», heter det i «The Sound of Music». Slik er det også med pandemier. Enhver tragedie har en slutt, og enhver slutt er også begynnelsen på noe annet – sannsynligvis noe ikke fullt så tragisk. Derfor kan vi velge å se positivt på den historiske situasjonen vi er i. Vi har faktisk ikke noe valg. Det er på tide å se framover og se hva vi kan lære av historien. Den som ikke lærer av historien, er nemlig dømt til å gjenta den og måtte holde seg innendørs i to måneder til.

Nå ser vi at folk, selv om de må desinfisere hendene og sitte med god avstand fra hverandre, igjen strømmer til frisører og kinoer. Små barn strømmer til barnehagene. Vi merker alle at det var på høy tid å åpne opp samfunnet igjen, med mindre det var for tidlig.

Det er en tid for å takke. Vi har alle klappet for helsearbeiderne, men vi takker gjerne en gang til. Vi takker alle som har stått i arbeid i helse og rengjøring og transport og varehandel. Vi takker alle som har holdt seg inne. Vi takker alle som gikk ut, men ikke gikk tre i bredden. Vi har alle gjort det vi kunne for å holde samfunnet gående, ved å la være å hoste på gamle og svette på fremmede, særlig i risikogruppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer