<strong>VEMOD:</strong> Ettermiddagene, kveldene, nettene og morgenene er fylt av vemod og kjærlighet og diskusjoner om hvorvidt sommerferien egentlig kan være over, skriver innsenderen. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix&nbsp;
VEMOD: Ettermiddagene, kveldene, nettene og morgenene er fylt av vemod og kjærlighet og diskusjoner om hvorvidt sommerferien egentlig kan være over, skriver innsenderen. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix  Vis mer

DEBATT

«Jeg mister deg, mamma!»

Jeg kommer ikke tilbake akkurat når du vil, jeg kommer tilbake når arbeidsdagen er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi vinker til hverandre og sender slengkyss gjennom vinduet som kan åpnes på venstresiden og har sikkerhetslås og derfor bare kan åpnes på gløtt. Men på gløtt er akkurat nok til at ditt vakre ansikt og din nydelige toogethalvtårige hånd får plass i mellomrommet.

Du har begynt på storbarnsavdeling, og pappa og jeg har begynt på jobb igjen etter ferien. Ettermiddagene, kveldene, nettene og morgenene er fylt av vemod og kjærlighet og diskusjoner om hvorvidt sommerferien egentlig kan være over. «Vi har jo fortsatt is i frysa», innvender du, «og sola skinner jo, det ser du vel?»

Idet jeg snur meg for å gå ut av barnehageporten roper du: «Jeg mister deg, mamma!»

Mona-Lisa Angell.
Mona-Lisa Angell. Vis mer

«Nei, du mister meg aldri, vennen, jeg kommer alltid tilbake!», hører jeg meg selv svare mens jeg kjenner noe presse dypt inne i halsen et sted. «Jo, jeg mister deg! Du kommer aldri tilbake!», sier du, og jeg forstår at jeg ikke forsto. For kanskje mister du meg igjen og igjen. Du mister meg av syne. Midlertidig. Jeg kommer ikke tilbake akkurat når du vil det, jeg kommer tilbake når arbeidsdagen er over. «Jeg gleder meg til å være sammen med deg etterpå!», roper jeg, og mister deg av syne.

Livet på storbarnsavdeling er godt. Du har vært med på å lage en rakett av pappesker så store at dere kan sitte tre stykker inni den på en gang. Det kommer flammer ut av den, så fort kjører den! Og du som elsker å reparere har nå fått øynene opp for gaffateipens nærmest uendelige bruksmuligheter.

Det du ikke vet ennå er at det blir sommerferie igjen, og at da skal du fiske enda flere krabber. Du vet kanskje heller ikke at mange voksne også synes det er tungt å begynne på jobb igjen etter ferien, og at vi nok hadde vært like spente som deg (og de 60.000 andre treåringene som går i norske barnehager) dersom vi hadde fått vite at vi ikke skulle tilbake til vår gamle arbeidsplass, men til en ny avdeling, etter sommeren. En avdeling med nye kollegaer, nye sjefer og mye større tempo.

Men nå vet du at du tør det, og nå vet vi to noe annet viktig: At barnehagelæreren på din nye avdeling vet at dersom man bygger en rakett sammen den første dagen så er det både morsomt, en måte å bli kjent med hverandre på, en kilde til massevis av lek i dagene som kommer og en grunn til å glede seg til å komme tilbake neste dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer