- Jeg mistet respekten for Ole Paus da han for ti år siden hardnakket benektet at Alf Prøysen var bifil

LLH-leder ut mot Paus.

BITTERT OPPGJØR: Bård Nylund, leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), forklarer i et intervju med Radio Norge at han har mistet respekten til artist Ole Paus (t.v.). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BITTERT OPPGJØR: Bård Nylund, leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), forklarer i et intervju med Radio Norge at han har mistet respekten til artist Ole Paus (t.v.). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet / Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Ove Røsbak (55) skrev biografien «Alf Prøysen. Præstvægen og sjustjerna» i 1992. I forbindelse med 90-årsjubileet for Alf Prøysen i 2004 skrev han en kronikk i Dagbladet der han offentliggjorde at Prøysen var bifil. Da hadde forfatteren allerede tiet i tolv år om at han hadde kilder som hadde bekreftet informasjonen til han mens han jobbet med biografien om den folkekjære dikteren og artisten. 

- Jeg mistet respekten for artisten Ole Paus da han for ti år siden hardnakket benektet at Alf Prøysen var bifil. Det sier lederen i LLH, Bård Nylund til Radio Norge-nyhetene torsdag.  

- Mistet respekt Da Røsbak offentliggjorde at Prøysen hadde en seksuell dragning mot både menn og mot kvinner, gikk det så langt at Røsbak fikk drapstrusler for å svine til Prøysens ettermæle.

En av dem som den gangen gikk hardt ut mot Røsbak var nettopp artist Ole Paus. I 2008 tilbakeviste Paus kritikken og mente ifølge NRK at Ove Røsbak ikke hadde dekning for å si at Prøysen var bifil. 

- Ingen mann har påberopt seg noe kjærlighetsforhold til Alf Prøysen. Og Prøysen har ikke selv fortalt om noe kjærlighetsforhold, sa Ole Paus den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer