Jeg mobiliserer!

Det er blitt in å mobilisere.

JEG VIL også starte en folkebevegelse.

Jeg vil kjempe for at unge mennesker skal bli sett og hørt!

DENNE UKA ble Foreningen Seniorsaken etablert. Med Rolv Wesenlund i spissen, har mennesker som har nådd alderen 50+ - men som nekter å slutte og gå i jeans og røde sokker - organisert seg for å bli en interessegruppe som skal mene noe om boligpolitikk, familiepolitikk, sosialpolitikk og rettsvern.

Blant annet.

Jeg tviler ikke på at intensjonene er de beste. De føler seg litt forbigått, vonbrotne - og har lyst til å komme på banen igjen. Og det har de jo lov til å føle - selv om de er kjendiser fra kultur, politikk, nærings- og samfunnsliv. Og selv om de fleste av dem har viktige posisjoner og inntekt og formue godt over snittet.

DE POENGTERER at det ikke er et angrep på ungdommen. Men det føles unektelig slik.

For i pressemeldingen deres leser jeg: Noen har lurt aldersgruppen 25 til 38 til å føle seg som den mektigste og mest verdifulle her til lands.

Har jeg gått glipp av noe her?

Jeg ser på meg selv som en ganske gjennomsnittlig 28-åring.

Jeg har utdannelse, jeg har kjæreste, jeg har studielån og en sju år gammel sykkel.

Jeg har ikke:

Fast jobb.

Leilighet.

Makt.

Penger.

Pensjonspoeng.

Hus i Sør-Frankrike.

JEG TROR DET ER på tide at Rolv og vennegjengen hans tar seg en pause fra rødvinsdrikkingen, og titter utenfor stuedøra i villastrøket.

Jeg tror nemlig at de hallusinerer.

Dette er en gjeng med mennesker som har opplevd mye i sine liv, og realisert sine drømmer. Men likevel vil de ikke at det skal bli vår tur.

Jeg tror mange unge føler at det aldri kommer til å bli vår tur . Vi er en generasjon i mindretall. Og takket være den enorme 68-generasjonen må vi sikkert jobbe som gale til vi selv blir pensjonister. Hvordan kan de se på oss som en trussel? Vi som skal sikre pensjonen deres - om vi bare slipper til.

For vi strever for å komme oss inn, få sagt vårt, få delta. Ta gjennomsnittsalderen på bedriftslederne her i landet - og du kommer ut med, nettopp, 50+. Jeg kan ikke skjønne at de trenger mer makt enn de har. Og de trenger definitivt ikke feitere bankkontoer.

Det sies at mennesker alltid har jaktet på ungdomskilden.

Vi unge gjør derimot det vi kan for å komme inn i voksenverdenen.

VI ER UNGE.

Vi er mange.

Men vi er ikke så veldig farlige.

Artikkelforfatteren er journalist i Dagbladet FREDAG.

SUR SENIOR: Rolv Wesenlund er en av de mange vonbrotne.