Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Roman: Tinderella

- Jeg møtte gutter som bare var på Tinder for sex. Hvis noen ber deg om å komme hjem og se film, styr unna

Heidi Nathalie Hovland (22) har skrevet roman om drittsekkene hun møtte på Tinder.

MED TINDER-ERFARING: Heidi Nathalie Hovland bruker egne erfaringer når hun skriver bok om dating på Tinder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MED TINDER-ERFARING: Heidi Nathalie Hovland bruker egne erfaringer når hun skriver bok om dating på Tinder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): De matchet på datingtjenesten Tinder. Han var kjekk. Akkurat sånn hun likte dem. Etter å ha pratet en stund, avtalte de å møtes hjemme hos henne. Bli bedre kjent, spise, prate mer.

Heidi Nathalie Hovland bodde på Oslos østkant, mens daten var fra vestkanten, og hun bestemte seg for å kjøpe inn litt ekstra god mat, sånn mat man sikkert spiser på Oslo vest. 2500 kroner kostet det. Hun sminket seg, tente stearinlys, og ventet. Og ventet. Og ventet. Og innså at han aldri kom til å dukke opp.

- Dette skal jeg skrive bok om, tenkte jeg. Om alle drittsekkene man møter på Tinder, sier Hovland.

Singel og nysgjerrig

Denne uka er boka til Heidi Nathalie Hovland på vei ut til landets bokhandlere. Med tittelen «Tinderella», en hovedperson som heter Sofie og har mange likhetstrekk med forfatteren selv, og en handling bestående av utallige møter på Tinder.

Selv logget Hovland seg på Tinder første gang i 2014. Hun gikk sisteåret på videregående, var singel, og nysgjerrig på dette nettstedet venninnene snakket om.

- Jeg var ikke så opptatt av å få kjæreste, men jeg var ikke med på noen russebuss, og tenkte at jeg kanskje ville finne noen jeg kunne rulle med.

Hun «ble kjent med» den ene etter den andre. Noen bare snakket hun med inne på appen, andre traff hun. Det var gøy. En stund. Så nærmet sommeren seg, og hun skulle gjerne hatt en kjæreste å dra på hytta til. Hun visste akkurat hvordan han skulle se ut. Helst skulle han ha bil, penger, foreldre med hytte. Tenk hvor fin Instagram-feeden hennes ville bli.

- Forventningene mine var skyhøye, og jeg tenkte aldri på hva de ville ha av meg.

Gjenkjennelse

Hun smiler. Serverer kaffe. På stuebordet ligger en bunke bøker fra debutantens hånd.

- Boka er ingen selvbiografi. Men noe av det jeg skriver om er inspirert av egne erfaringer.

- Men en god del gutter vil kjenne seg igjen?

- Det håper jeg da. Men jeg bruker andre navn, og outer ingen.

Hovland fant ikke drømmemannen på Tinder. Men hun ble hekta. På det meste kunne hun ha tre dater i uka. Hun kunne sitte skuffet i møte med en fyr, komme seg hjem fortest mulig, for så å fortsette letingen etter den perfekte match. Og sånn gikk ukene.

Bare ute etter sex

- Etter hvert ble selvfølelsen min dårligere og dårligere. Jeg møtte gutter som bare var på Tinder for sex. Hvis noen ber deg om å komme hjem og se film, styr unna. Jeg møtte flere som ikke liknet på bildene de hadde lagt ut av seg selv. Jeg løy selv, når jeg snakket med noen. Sa jeg akkurat var kommet hjem fra trening, mens jeg lå på senga og gjorde ingenting.

JAKTEN: Hovland fant ut at drømmenmannen ikke var å finne på Tinder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JAKTEN: Hovland fant ut at drømmenmannen ikke var å finne på Tinder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Hun rister på hodet. Sier hun aldri var redd i løpet av de par åra hun var aktiv, men at hun gjerne møtte gutter på café, ute blant andre, på trygge steder.

Hun begynte å stille seg selv spørsmål: «Hvorfor er jeg egentlig på Tinder?» «Er det et tomrom jeg må fylle?»

- For et år siden følte jeg at alt dreide seg om Tinder. I stedet for å gjøre ting jeg hadde lyst til, var jeg på Tinder for å lete etter noen jeg kunne gjøre det jeg hadde lyst til å gjøre sammen med.

Hun bestemte seg for å slutte. Gjorde det. Og skrev bok i stedet.

- Jeg sendte inn et par kapitler til forlaget, og neste morgen fikk jeg mail med spørsmål om å komme på et møte. Det hadde jeg ikke trodd, men nå er boka her, sier hun.

Og på statusen hennes på Facebook står det ikke lenger singel. Hun har kjæreste. Ham fant hun ikke på Tinder.

- Han gikk på samme videregående som meg, vi møttes på en fest, og etter et par år uten kontakt har vi funnet tilbake til hverandre, sier hun.

Negativt tidsfordriv

- Hva er det fineste du har opplevd på Tinder?

- Nei, det har jeg aldri tenkt på. Jeg kommer bare på negative ting.

- Som hva?

- Nå tenker jeg at det bare er en gjeng tullinger der ute. At alle tenker at dette ikke er seriøst, og bare et tidsfordriv. Men likevel er det lett å bli avhengig.

Hun rister på hodet, og ler litt.

- Jo, det er en positiv ting med Tinder. Jeg fikk inspirasjon til å skrive denne boka, sier hun.

RØMMER: Slik reagerer de når Tinder-daten dukker opp i tjukkasdrakt. Video: Simple Pickups / Youtube Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media