Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Jeg ønsket meg en venn og fikk en Golden Retriver»

Lars Saabye Christensen er glad i jula - selv om han ikke ønsker seg noen ting lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag var det poesi og fengende toner å høre fra Julemusikantene-scena på Egertorget i Oslo. Forfatter Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg stod for høytopplesning av dikt akkompagnert av musikerne Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Knut Reiersrud.

Med «Buicken»s humoristiske poesi og fengende musikk fra blant annet trekkspill, fele og munnspill, skorta det ikke på smil og gyngende knær blant publikum denne ettermiddagen.

Jobber med julestemninga Tross de snøfrie fortauene på Karl Johan klarte gruppa å skape julestemning med sine kreative juledikt og innslag av musikalske julesang-snutter. Selv forteller Saabye Christensen til Dagbladet at han synes det kan være vanskelig å finne den gode julestemninga:

- Jeg synes nok det blir vanskeligere og vanskeligere å komme i den gamle julestemninga. Jeg vet ikke hvorfor og det plager meg litt. Jeg prøver så godt jeg kan og når  julaften er der så har jeg nok fått hentet den fram, men jeg jobber med saken, jobber hardt med saken. Jeg har veldig lyst til å komme i julestemning, sier han og fortsetter:

- Jeg tenker mye på jula, det er en fin tid. Samvær med folk, gaver — selv om jeg ikke ønsker meg noen ting lenger. Jeg liker tradisjoner rett og slett, forutsigbare ting — og det er jula.

Barndomsminner Forfatterens forhold til Frelsesarmeen går langt tilbake i tid, og Saabye Christensen kan fortelle om gode minner om organisasjonen fra barndommen av.

FARGERIKT FELLESKAP: Denne kvartetten kan turnere den musikalske paletten, fra venstre Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Knut Reiersrud.

 Foto: Anders Grønneberg
FARGERIKT FELLESKAP: Denne kvartetten kan turnere den musikalske paletten, fra venstre Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Knut Reiersrud. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Frelsesarmeen har på en eller annen måte vært tilstede i jula i hele min oppvekst og barndom. Jeg husker da de stod på hjørnet av Solli Plass like ved der jeg vokste opp, med sin gryte og sitt tre som det lå gaver under. Det er et fint minne.

Gruppa «Buicken» startet med en rundreise Saabye Christensen, Stalsberg og Dagbladet-fotograf Lars Eivind Bones gjorde i USA høsten 2008, og senere ble gjengen utvidet med musikerne og Spellemannvinnerne Knut Reiersrud og Stian Carstensen. Samarbeidet har resultert i to bokutgivelser, «Men Buicken står her fremdeles» og «Min Buick er lastet med», samt lydbok og en rekke konserter i inn- og utland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!