DEBATT

Jeg opplevde feriemarerittet

Dette er noe av det viktigste du tar med deg på ferie.

FIKK FEIL DIAGNOSE: Etter å ha blitt alvorlig syk på ferie i Asia i 2004, ble Elin Reitan feilaktig diagnosert med blindtarmbetennelse. Takket være reiseforsikringen kunne hun få gjennomført flere undersøkelser, som gjorde at hun til slutt fikk riktig behandling. Foto: Privat 
FIKK FEIL DIAGNOSE: Etter å ha blitt alvorlig syk på ferie i Asia i 2004, ble Elin Reitan feilaktig diagnosert med blindtarmbetennelse. Takket være reiseforsikringen kunne hun få gjennomført flere undersøkelser, som gjorde at hun til slutt fikk riktig behandling. Foto: Privat  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan
Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan Vis mer

Da jeg var ferdig med studiene i 2004 reiste jeg rundt i Asia i noen måneder. Det var en magisk reise på mange måter, men etter et par måneder på loffen begynte jeg å slite med voldsomme magesmerter. Smertene varte i flere uker.

Det hele toppet seg da jeg ankom Hanoi i Vietnam. Da hadde smertene økt i intensitet og i fire dager lå jeg på rommet, på et litt stusslig budsjetthotell, og vred meg i smerter. Jeg klarte knapt å få i meg veske og til slutt måtte jeg bæres inn i en taxi og kjøres til sykehuset.

Det første som møter meg da jeg ankommer sykehuset er en ung britisk kvinne. Med klærne dekket av blod forteller hun uoppfordret hvordan de siste tolv timene har artet seg for henne:

Hun er i sjokktilstand og snakker delvis usammenhengende når hun forteller at kjæresten hennes kvelden før hadde blitt angrepet på en bar, og slått bevisstløs av en gjeng lokale gutter med biljardkøller. I all hast ble han sendt til sykehuset, hvor han ble operert. Da briten våkner, er det med hukommelsestap. Men da paret mangler både reiseforsikring og penger må den britiske jenta reise til den britiske ambassaden i et håp om å få midler til å dekke videre sykehusopphold. I mellomtiden setter sykehuset den nyopererte pasienten på gaten, med hukommelsestap. Han kunne ikke gjøre opp for seg, og sykehuset hadde derfor ikke noe ønske om å pleie han videre. Når hans kjæreste kommer tilbake fra ambassaden er han ett eller annet sted i Hanois gater uten en gang å vite sitt eget navn.

Hvordan historien endte fikk jeg aldri vite, for jeg ble selv sendt inn til røntgen og ultralyd for å få utredet årsaken til min stusslige almenntilstand. Legene konstaterte raskt at dette måtte være blindtarmbetennelse. Jeg måtte opereres umiddelbart. Samtidig fikk jeg servert prisen på prosedyren. Ikke billig. Men heldigvis hadde jeg forsikring så kostnadene var ikke det jeg bekymret meg mest for.

Gråtende ringte jeg til mamma og fortalte at jeg snart skulle legges under kniven. Mamma stilte imidlertid spørsmålstegn ved legens diagnose. Hun ba meg om blant annet å hoppe, hoste og klemme på magen og konstaterte over telefonene at dette ikke kunne være blindtarmbetennelse.

Jeg ba derfor om en ny ultralyd, hvor jeg ba legen vise meg det som fikk han til å mene at dette var blindtarmbetennelse. Dette var noe jeg måtte betale for. Men jeg er glad jeg fikk gjennomført nok en ultralyd da legene da fant ut at det ikke var en blindtarmbetennelse jeg hadde, men en magekatarr som trengte tung medisinering.

Takket være en årvåken mamma, og forsikring som kunne dekke mange ultralyder, kunne jeg spasere ute av sykehuset med en diger bærepose full av medisiner, fremfor en blindtarm mindre.

Mine opplevelser er gode eksempler på hvor viktig det er å ha reiseforsikringen i orden. En ferie uten reiseforsikring kan fort bli kostbar og føre med seg uheldige konsekvenser. Sjekk derfor at du har reiseforsikringen i orden før du drar på ferie. Har du helårsforsikring slipper du å fornye den hver gang du skal ut å reise Dessuten er du da også sikret om du skulle bli frastjålet noe når du er på farten her hjemme.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer