- Jeg opprettholdt moralen hos arbeiderne mine. Jeg ga aldri opp

Arkitekten bak det nye Munch-museet jubler etter lang kamp.

GLAD: Den spanske arkitekten Juan Herreros i Herreros Arquitectos tegnet det nye Munch-museet i Bjørvika. 
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
GLAD: Den spanske arkitekten Juan Herreros i Herreros Arquitectos tegnet det nye Munch-museet i Bjørvika. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er stjernearkitekten Juan Herreros som sto for vinnerutkastet til det nye Munch-museet da Oslo bystyre først bestemte seg i 2009. Så ble forslaget hans forkastet og fire år med usikkerhet rundt prosjektet ventet.

I dag besluttet imidlertid Oslo bystyre likevel å gå inn for lokalisering i Bjørvika, og dermed Herreros Lambda.

- Dette er fantastiske nyheter, som vi aldeles ikke forventet i dag. Vi ble rett og slett tatt litt på senga. Men det tror jeg det var flere enn oss som ble, og som ble positivt overraska. Vi har hatt mange tilhengere, sier Herreros til Dagbladet.

Holdt moralen oppe Herreros så lenge ut til å bli et offer for den svært så rotete politiske prosessen. Spanjolen ble først den lykkelige vinneren av arkitektkonkurransen for sitt Bjørvika-bygg, før han fikk kontrabeskjed om at lokalpolitikerne i Oslo hadde ombestemt seg. Han bedyrer imidlertid at han aldri ga opp.

- Jeg er sjefen for mange ansatte her. Prosjektet har involvert over 100 mennesker. Jeg holdt moralen oppe hos dem hele veien. Jeg ga aldri opp, og i dag er en gledens dag, sier han.

Ville ikke klage Arkitekten forteller at han brukte ei lita stund på å skjønne de politiske prosessene og byråkratiet som gjorde at museet han først fikk ja på ble såpass forsinka.

- Vi ville konsentrere oss om jobben og ikke klage, men det tok litt tid å skjønne hvorfor det først ble som det ble.

Nå gleder Herrero seg til å se prosjektet bli gjennomført.

- Jeg håper at denne lange prosessen har gjort at folket står sterkere samla bak Lambda. Det er ukomfortabelt å bygge noe som ikke er støttet av folket. Nå er jeg glad for å ha Oslo by i ryggen, sier Herrero.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 166527710


Varnish cache server