Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg orker ikke gå og tenke på om noen misliker meg

Einar Tørnquist mener komikermiljøet i Norge er et mindre tilgivende miljø med lite raushet.

TV-AKTUELL: Komiker Einar Tørnquist er for tiden aktuell med sitt splitter nye talkshow, «Senere med Tørnquist».  Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TV-AKTUELL: Komiker Einar Tørnquist er for tiden aktuell med sitt splitter nye talkshow, «Senere med Tørnquist». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Komiker Einar Tørnquist (34) kan krysse av det meste han har drømt om fra «bucketlista», så nå gjenstår det kun to ting. Det ene er å reise til alle land i verden, og det andre er å være veltrent minst en gang i livet.

- Livet er en lek, sier tv-aktuelle Tørnquist.

Programlederen fra Stokke møter Dagbladet for en prat i en av pausene under innspillingen til sitt nye talkshow. «Senere med Tørnquist» har premiere i kveld på TV 2.

Et konsept som går ut på at det hver fredag kommer en ny kjent gjest i studio. Sammen skal de snakke om «serriøse ting på den morsomme måten».

I programmet har han med seg Gunhild Dahlberg som sin høyre hånd, og Morten Ramm som utegående reporter.

- Det kule med dette showet er at jeg aldri vet hva som skal skje. Vi starter med blanke ark før hvert program, og tar det derfra, sier Tørnquist.

34-åringen mener at han nå har «ramla» til et sted akkurat der han vil være.

- Og hvor er det?

- Aktuell med et passe stort talkshow, men samtidig ikke trenger å føle på det enorme presset, svarer han og smiler.

Lite raushet

Tørnquist har vært en del av det norske komikermiljøet siden han slo gjennom i 2010. Og selv om han har flere gode venner i samme bransje, omtaler han komikermiljøet som et mindre tilgivende miljø med lite raushet.

- Alle går hele tiden og irriterer seg over andre, noe som sikkert kan ha noe med yrket å gjøre. Det er så tett knyttet opp mot personligheten din, sier han.

Han forteller at miljøet har vært sånn så lenge han kan huske, men at det er noe han selv ikke bryr seg så mye om.

- Det gjør meg ingenting, jeg orker uansett ikke gå og tenke på om det er noen som misliker meg. Det er totalt uinteressant, sier han.

Blir pappa

Selv om Tørnquist er aktuell med nytt talkshow, er det ikke bare det som opptar komikeren for tida.

I slutten av mai blir programlederen far for første gang, noe han selv omtaler som en av sine største høydepunkt i livet.

- Jeg skal innrømme at det er vanskelig å ta inn over seg alle de store gledene ved å bli far på forhånd, men jeg har i alle fall veldig troa, sier han.

Tørnquist er derimot klar i sin tale når han får spørsmål om hvilken type far han kommer til å bli:

- Jeg blir en forutsigbar pappa som kommer med tydelige beskjeder, og som ikke sier ja til slutt hvis jeg har sagt nei ti ganger først, svarer han.

- Det viktigste er uansett i boks. Stoke-drakt, sier den fotballfrelste komikeren.

- Yes, dette klarer jeg!

Til tross for en lang og innholdsrik karriere på skjermen, var det ikke komiker og programleder som sto på tapetet til unge Sundquist.

- Jeg skulle bli lokomotivfører, men på grunn av min fargeblindhet ble det fort lagt på hylla. Så skulle jeg bli lærer, men det hadde jeg ikke tålmodighet til. Neste steg var vernepleier, som jeg faktisk er utdannet til og har jobbet med i åtte år, forteller han.

Veien fra vernepleier til tv-gjennombrudd var imidlertid ganske kort. Ved siden av sin jobb i avlastningsbolig, begynte han nemlig som trommis og moromann i programmet «Storbynatt». En mulighet som etter hvert skulle vise seg å bli Tørnquists billett inn til tv-verden.

- En av mine aller største oppturer her i livet var absolutt da jeg fikk begynne å lage sketsjer i «Storbynatt». Det var da jeg ble ordentlig motivert for tv, og tenkte at "yes, dette klarer jeg!".

- Har du noen gang vært gjennom en skikkelig nedtur?

- Jeg har en relativt flat livskurve i forhold til mange andre. Det er en grunn til at jeg ikke har vært gjest på «Skavlan» eller «Lindmo», sier Tørnquist.

- Jeg er mer den «Huskestue»-typen. Tar alle nedturer med et smil, og oppturer med 10 prosent bedre humør enn nedturene, fortsetter han.

Mensa-medlem

Fotballnerd. Geografinerd. Tallnerd. Tre ord som beskriver Tørnquist godt. Med en IQ på 138 og et Mensa-medlemskap på bordet kan man trygt si at det er lite denne mannen ikke kan.

Han hevder forøvrig at sitt største nerdete talent er å gjengi tallrekker.

- Skriver du opp en tallrekke med 15 tall på et papir, så skal jeg klare å huske den på fem sekunder, sier Tørnquist og ler.

Han imponerer dessuten med at han aldri i sitt liv har glemt et eneste passord, han kan bilnumrene til hele familien på 80-tallet, og telefonnummeret til alle i klassen på barneskolen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!