KOMMENTARER

Venstres landsmøte:

Jeg pakker den svarte dressen. Dette blir mer begravelse enn landsmøte

Venstres fullstendige kollaps er så trist at jeg forventer gravøl og galgenhumor under helgas landsmøte.

Under press: Partileder i Venstre, Trine Skei Grande, kan få en tøff helg på partiets landsmøte i Trøndelag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Under press: Partileder i Venstre, Trine Skei Grande, kan få en tøff helg på partiets landsmøte i Trøndelag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«De aller fleste har stemt Venstre én eller annen gang i livet - utfordringen er å få mange til å gjøre det ved samme valg», spøkte Trine Skei Grande til Dagbladet forrige måned. Det er en sørgelig sannhet like mye som det er en morsom vits. I Venstre kan de miste alt, men ikke galgenhumoren.

Med målinger som begynner på 1-tallet, er det kanskje heller ikke noe annet å gjøre. Opptakten til partiets landsmøte til helga er så trist at jeg pakker den svarte dressen med meg til Værnes.

På hotellet, som ligger klemt mellom en flystripe og en åker i Trøndelag, forventer jeg å bli vitne til en slags kombinasjon av minnestund og bittert arveoppgjør. Delegatene skal sørge over regjerings-Venstres akutte og livstruende sykdom, før partigeneraler med for mye selvtillit skal rive restene i fillebiter.

Fra dødsleiet forsøker Trine Skei Grande å samle troppene, men foreløpig forgjeves. Selv om hun sto opp som fugl føniks under forrige landsmøte, er hun denne gang syk med spredning. Ikke bare er målingene verre enn forrige gang, men nå får også hennes egne lederevner og lederstil hard medfart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer