- Jeg pleide å se etter UFO'er med pappa

Slik ble Rihanna interessert i det overnaturlige.

BLIR SKUESPILLER: Superstjernen Rihanna gjør sin skuespillerdebut i actionfilmen «Battleship». Foto: AP Photo/Jonathan Short, file)
BLIR SKUESPILLER: Superstjernen Rihanna gjør sin skuespillerdebut i actionfilmen «Battleship». Foto: AP Photo/Jonathan Short, file)Vis mer

LONDON (Dagbladet): Den 24 år gamle superstjernen debuterer i disse dager som skuespiller i actionfilmen «Battleship».

Filmen er basert på strategispillet med samme navn, og popstjernen fra Barbados spiller den kvinnelige underoffiseren Cora Raikes.

Dagbladet møtte Rihanna på «Battleship»-pressekonferansen i London. Allerede en time før den begynte hadde Rihanna-fans tatt oppstilling på utsiden av Corintha Hotel på Whitehall Place i Mondon, onsdag ettermiddag.

Vil lage flere filmer - Jeg har lenge hatt lyst til å spille i film, og har lett etter den rette rollen. Jeg forsto ikke helt hvilke møte jeg ble med på, men jeg ble interessert og jeg elsket manuset da jeg fikk lese det, fortalte Rihanna.

Superstjernen ankom pressekonferansen strålende blid, iført en tettsittende mørkebrun kjole. Hun tok plass mellom regissør Peter Berg og skuespiller Brooklyn Decker, den andre kvinnelige hovedrolleinnehaveren.

Tøff trening I filmen spiller Rihanna underoffiser Raikes, en våpenspesialist ombord på marineflåten USS John Paul Jones. Hun er kollega og venn med marineoffiseren Alex Hopper, filmens hovedkarakter, spilt av Taylor Kitsch - som også var tilstede på pressekonferansen.

- Den fysiske treningen med ekte soldater før opptak, det emosjonelle presset, og det å bli kjeftet i ansiktet, gjorde meg mer egnet til å spille rollen, sa Rihanna om oppladningen til filminnspillingen.

På UFO-utkikk I filmen slåss hun og resten av skuespillerne mot utenomjordiske soldater. På pressekonferansen fortalte Rihanna at faren helt siden oppveksten hadde vekket hennes interesse for det overnaturlige.

- Faren min pleide å sitte sammen med meg på trappa på utkikk etter UFO'er. Vi gjorde det i årevis. Jeg så aldri noen UFO, men da «Starwars» kom, ropte jeg ut«: Kom og se, det har startet», sa Rihanna.

Bestselger 24-åringen har, siden hun slapp debutalbumet «Music of the Sun» i 2005, rukket å bli en av verdens mestselgende artister med 25 millioner solgte album og 60 millioner singler i omløp.

29. juni står hun på scenen i Norge som headliner under den nystartede musikkfestivalen Kollen.

Kommer til Norge - Jeg er veldig glad for å få headline den første utgaven av Kollen noensinne. Jeg hadde det fantastisk sist jeg var i Norge, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake - til denne splitter nye festivalen i spektakulære omgivelser i Oslo, sier Rihanna i en pressemelding sendt ut av festivalen.

Konserten i Holmenkollen eneste i Norge i 2012, og er en av få konserter Rihanna skal gjøre i Europa i år.

Som Dagbladet tidligere har skrevet skal Rihanna også debutere som designer. I et intervju med Ryan Seacrest fortalte stjernen at hun planlegger en egen kolleksjon.

- Jeg jobber med en egen kleslinje. Jeg vil designe. Jeg vil også gjøre det på rette måten. Jeg jobber med designere som jeg respekterer, og motehus som jeg respekterer, uttalte hun ifølge Daily Mail.  

SCENEVANT Rihanna spilte konsert i Oslo Spektrum i oktober. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SCENEVANT Rihanna spilte konsert i Oslo Spektrum i oktober. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer