- Jeg prøvde meg på noen greier i fjor, men det ble så enormt mye styr

Kaizers-Terje ville ikke gjenta fjorårets skandale.

STAVANGER (Dagbladet): Fjorårets største Spellemann-«snakkis» var da Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcons Yosef Wolde-Mariam for en «mokkamann» i sin takketale, da bandet vant prisen for årets hit for låta «Møkkamann».

Flere reagerte på utspillet - blant dem Kaizers Orchestra-gitaristen Terje Røthing, som i går vant årets Spellemann sammen med bandet.

Han svarte nemlig med å helle ei øl i hodet på en litt fortumlet Blokkhus på festen i etterkant.

- Enormt mye styr Øl-episoden skulle Røthing veldig gjerne vært foruten.

- Ja, vet du hva, jeg prøvde meg på noen greier i fjor, men det ble så enormt mye styr. Så jeg tror jeg kjører en litt lav profil i år, sier Røthing til Dagbladet.

For selv om Kaizers, som gir seg som band senere i år, vant den gjeveste prisen, skulle Røthing klare å oppføre seg bedre i natt enn i fjor.

- Noen andre får ta seg av skandalene i år, tenker jeg. Det ble virkelig så mye styr!

- Roligere kveld Også Yosef Wolde-Mariam var til stede under gårsdagens Spellemann-utdeling, og tapte for øvrig til Kaizers Orchestra i kategorien årets musikkvideo.

- Blir det en roligere kveld i år, med tanke på alt rabalderet i fjor?

- Ja, det tror jeg, sier Yosef nokså ordknapt.

-  Hva har du lært etter episoden i fjor?

- Nei, jeg vil ikke si at jeg har lært noe. Men jeg tror uansett vi tar det roligere i år, sier han.

Det skapte også oppstandelse da det før jul ble klart at det ikke kom til å deles ut noen hiphop-pris under gårsdagens Spellemann-utdeling. Karpe Diem var dermed blant artistene som ble flytta over i pop-kategorien, og som endte opp med å vinne hele prisen.

- Jeg tror hip hop-kategorien er tilbake til neste år. Jeg tror ikke det er et spørsmål engang. Dette er egentlig bare en pause for at Karpe Diem kan ta med seg en poppris hjem, sier Chirag Patel i Karpe Diem.

Vil dele prisen Derfor mener han at Karpe Diems Pop-Spellemann egentlig var en statuett til hele Hiphop-Norge.

-  Denne prisen her er, jeg tror de fleste hip hop-artister i Norge kommer til å gå med på det, en bit av dem også. Det er nesten sånn at vi bør skaffe en baufil å dele den opp, slik at alt fra Fela, Vinni og Hålogalandslaget får en del av denne. Når kategorien er lagt ned, så er det i alle fall fint at vi fikk denne prisen, sier Patel.

Det var flere av artistene i går som også benytta muligheten til å si hva de mente om hiphop-prisens Spellemann-fravær.

- Det er klønete, fordi mange av de viktigste og beste skivene i år har vært hiphop-skiver, sier rapperen Vinni.

Han får støtte på tvers av sjangergrenser, fra Thomas Dybdahl som var til stede for å dele ut en av Spellemann-prisene på hjemtraktene.

- Det er en merkelig, veldig merkelig, avgjørelse. Hip hop har gjort det så veldig bra de siste årene.