- Jeg prøver å leve som i en 50-tallsfilm

Stjernekamp-Silya (35) slipper ny musikkvideo om uromantisk kjærlighet.

(Dagbladet): Silya Nymoen ga ut platen «Unanchored» i mai og slipper i dag musikkvideon til låta «A little thing called love». 

Videoen utspiller seg fra skipet Christian Radich hvor Silya viser sin kjærlighet til havet og det maritime. 

- Jeg er helt fortapt i alt som har med sjøliv å gjøre. Det er så mye symbolikk i det som jeg elsker. Livet er som havet; skummelt og vakkert. Skuta står for frihet, og minner oss om muligheten vi selv har til å styre over våre egne liv.

- Er dette alt? Sangen fikk hun inspirasjon til å skrive da hun leste en mindre romantisk artikkel om at kjærlighet egentlig bare er kjemiske reaksjoner i hjernen. 

- Jeg tenkte «hæ, er dette alt?» da jeg kom over teksten. At kjærlighet, som skaper så mye dramatikk og uro på godt og vondt i livet vårt, i bunn og grunn er en kjemisk reaksjon er jo veldig uromantisk og fascinerende. 

Ikke tid til romanser
I Silyas eget liv er det kjærligheten til musikk som regjerer, ifølge henne selv. 

- Jeg har ikke tid til romanser, men jeg er en veldig stor romantiker og romantiserer alt rundt meg hele tiden for at livet skal bli mer som i en gammel film. 

Silya Nymoens liv er likevel langt fra en langsom, romantisk femtitallsfilm for tiden. Når Dagbladet snakker med henne er det bare ti minutter til flyet hennes fra Stavanger, hvor hun nettopp har opptrådt, til Oslo skal ta av. Der venter nye konsertrunder.

- Sommeren er ganske fullstappet med konserter i hele Norge.

Styrer roret i sitt eget liv Artisten skal spille på alt fra «Over Oslo» i Grefsenkollen til Trefestspillene i Lofoten og sier hun gleder seg like mye til alt. 

- Jeg elsker å stå på scenen og framføre musikken min, nå har jeg virkelig roret i mitt eget liv og lever ut drømmene mine. 

Det er ikke bare i musikken og livsfilosofien at den maritime kjærligheten får utspille seg i Silyas liv. Både hennes egne, og bandets sceneantrekk er inspirert av femtitallets matrosuniformer. 

- Jeg har fortapt meg i femtitallet, alt var så polert og striglet. Både hår og klesdrakter. Karakterene i filmene så helt strøkne ut, ikke en gang porene i huden deres var synlige. Jeg drømmer meg nok litt vekk, men blir kjapt revet tilbake til virkeligheten av livets mindre glamorøse sider. 

Ingen listepop
Platen hun ga ut 12. mai har fått langt fra polerte kritikker. Dagbladets anmelder var klar i sin tale da han beskrev den tre dager før utgivelsen: «Dessverre lever ikke låtmaterialet på «Unanchored» opp til det funklende rammeverket. Det mest åpenbare er fraværet av minneverdige melodier.»

Selv beskriver Silya det som et album du må høre gjennom, og som vokser på en uten å inneholde de tydelige listepop-elementene.

Fra fansen har hun fått gode tilbakemeldinger, og nå gleder hun seg over at musikkvideoen til «A little thing called love» kommer ut, en video så fersk at hun nesten ikke har fått sett den selv.

VANT: Silje Nymoen vant finalen i Stjernekamp. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VANT: Silje Nymoen vant finalen i Stjernekamp. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer