Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg prøver å peke på et problem, heller enn å vise et ideal

Designer Admir Batlak (35) lager klær som tar opp temaer som integrering og objektivisering.

KLÆR I DEBATTEN: Admir Batlak viser fram et av plaggene fra sin forrige kleskolleksjon, med påskriften «hverdagsintegrert». I den siste kolleksjonen tar han opp et annet aktuelt tema: objektivisering. Foto: Nina Hansen
KLÆR I DEBATTEN: Admir Batlak viser fram et av plaggene fra sin forrige kleskolleksjon, med påskriften «hverdagsintegrert». I den siste kolleksjonen tar han opp et annet aktuelt tema: objektivisering. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Det er ikke mye glamour på mine 40 kvadrat, sier Admir Batlak (35).

Bare noen få dager tidligere viste han sin nyeste kolleksjon på Oslo Runway, men mote er ikke like glamorøst når catwalken pakkes sammen. Da legges alle plaggene opp i plastposer, og henges opp på et lite lagerrom på Vålerenga.

- Jeg føler at jeg jobber med små skritt mot en ny slags definisjon, sier han.

Ambisjonene er store, men Batlak er beskjeden. Han tenker ikke på at folka har kalt ham norsk motes redningsmann, sier han. Designeren har mye på hjertet, men vil helst si det med klær.

Slående vakkert

Han har en ring fra mormoren, og et gullkjede fra faren. Da Batlak var 11 år, flyktet familien fra krigen i Bosnia. De endte opp i Lier, og det var der han fikk øynene opp for mote. På slutten av 90-tallet ser tenåringen Batlak en visning av den tyrkiske motedesigneren Hussein Chalayan. Nikabkledde, halvnakne kvinner beveger seg gjennom et hvitt rom.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?