- Jeg prøver alltid å finne en ny motivasjon til å spille «Fairytale»

I kveld står Rybak på MGP-scenen igjen.

TIL BELGIA:  I kveld står Alexander Rybak på scena i Belgia i forbindelse med Melodi Grand Prix der. Han skal opptre sammen med barn.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TIL BELGIA: I kveld står Alexander Rybak på scena i Belgia i forbindelse med Melodi Grand Prix der. Han skal opptre sammen med barn. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går gjorde Lars Lillo-Stenberg en ny versjon av Alexander Rybaks låt «Fairytale» i «Hver gang vi møtes», og Dagbladets anmelder Øyvind Rønning trillet seks på terningen.

Låten ble umiddelbart en hit og en døråpner for 27-åringen da han vant Eurovision i Moskva i 2009, og har gitt ham enorm suksess. Rybak har spilt låten et utall ganger siden, men mener likevel han aldri blir lei poplåten med feleinnslag.

- Jeg blir aldri lei den låten. Det er alltid en grunn til å spille «Fairytale». Jeg prøver alltid å finne en ny motivasjon, enten med dansere, barnekor, orkester eller allsang. Jeg føler meg som en misjonær med den låten, sier Rybak til Dagbladet og utdyper:

- Misjonær for brobygging av ulike kulturer. Når jeg er i Aserbajdsjan og Russland liker jeg å vise Norge, og når jeg er i Skandinavia liker jeg å vise fram mine slaviske røtter. Men jeg vil også være en brobygger mellom ulike sjangere, som når jeg spiller popkonserter sniker jeg inn klassiske låter, og omvendt.

Til Belgia Rybak har reist rundt store deler av verden de siste åra, og er blitt hyllet som en superstjerne. I 2013 var han blant annet en del av Eurovision i Aserbajdsjan da svenske Loreen vant, og vår egen Tooji havnet på sisteplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer