TIL BELGIA:  I kveld står Alexander Rybak på scena i Belgia i forbindelse med Melodi Grand Prix der. Han skal opptre sammen med barn.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
TIL BELGIA: I kveld står Alexander Rybak på scena i Belgia i forbindelse med Melodi Grand Prix der. Han skal opptre sammen med barn. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

- Jeg prøver alltid å finne en ny motivasjon til å spille «Fairytale»

I kveld står Rybak på MGP-scenen igjen.

(Dagbladet): I går gjorde Lars Lillo-Stenberg en ny versjon av Alexander Rybaks låt «Fairytale» i «Hver gang vi møtes», og Dagbladets anmelder Øyvind Rønning trillet seks på terningen.

Låten ble umiddelbart en hit og en døråpner for 27-åringen da han vant Eurovision i Moskva i 2009, og har gitt ham enorm suksess. Rybak har spilt låten et utall ganger siden, men mener likevel han aldri blir lei poplåten med feleinnslag.

- Jeg blir aldri lei den låten. Det er alltid en grunn til å spille «Fairytale». Jeg prøver alltid å finne en ny motivasjon, enten med dansere, barnekor, orkester eller allsang. Jeg føler meg som en misjonær med den låten, sier Rybak til Dagbladet og utdyper:

- Misjonær for brobygging av ulike kulturer. Når jeg er i Aserbajdsjan og Russland liker jeg å vise Norge, og når jeg er i Skandinavia liker jeg å vise fram mine slaviske røtter. Men jeg vil også være en brobygger mellom ulike sjangere, som når jeg spiller popkonserter sniker jeg inn klassiske låter, og omvendt.

Til Belgia Rybak har reist rundt store deler av verden de siste åra, og er blitt hyllet som en superstjerne. I 2013 var han blant annet en del av Eurovision i Aserbajdsjan da svenske Loreen vant, og vår egen Tooji havnet på sisteplass.

- NYT EUROPA!  I går vant Carl Espen MGP-finalen, og skal representere Norge i Eurovision. Den tidligere Eurovision-vinneren Alexander Rybak gratulerer vestlendingen og ber ham nyte Europa. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- NYT EUROPA! I går vant Carl Espen MGP-finalen, og skal representere Norge i Eurovision. Den tidligere Eurovision-vinneren Alexander Rybak gratulerer vestlendingen og ber ham nyte Europa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Og opptredenene i nasjonale og europeiske Grand Prix-finalene fortsetter. I kveld står han på scena i Belgia.

- På søndag skal jeg være pauseunderholdningen i Grand Prix i Belgia. Det er det som er gøy da, at jeg stadig blir invitert på disse finalene. Nå skal jeg gjøre synge på tv med talentfulle barn, jeg er blitt veldig familievenn, sier Rybak.

Om han skal synge «Fairytale» var enda ikke avklart da Dagbladet intervjuet ham på onsdag, men sjansene for at hitten tordner utover byene i Belgia i kveld er nok stor.

Rybak har den siste tida fortalt at selv om han er mye ute i den store verden, er det alltid viktig for ham å stadig vende hjem, selv om det bare blir rundt 11-12 netter i egen leilighet i året.

DØRÅPNER:  16. mai 2009 i Moskva ble Alexander Rybak plutselig allemannseie da han vant Eurovision med «Fairytale». 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
DØRÅPNER: 16. mai 2009 i Moskva ble Alexander Rybak plutselig allemannseie da han vant Eurovision med «Fairytale». Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Det understreker han på Twitter i dag ved å skrive at den eneste grunnen til å reise fra Norge på en dag som dette er at han skal være gjest i den belgiske Grand Prix-finalen i kveld.

- Vend hjem Det samme tipser han også årets norske MGP-vinner om på samme nettsted i dag.

I går stakk Carl Espen Thorbjørnsen (31) av med seieren i den nasjonale finalen med låten «Silent Storm». Den fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder Anders Grønneberg, og flere mener låten kan nå langt i den europeiske Eurovision-finalen i København i mai.

- Gratulerer med MGP-seieren, Carl Espen! Nyt Europa, men aldri glem å vende hjem, sier Rybak på Twitter i dag, før han setter seg på flyet til Belgia for å opptre som tidligere Eurovision-vinner.

- Hjertebarn Den siste tida har han jobbet med en musikal om troll. Rybak ønsker etter hvert å slå seg opp som låtskriver, og skal ikke synge alle låtene selv i musikalen. Han drømmer etter hvert om å slå seg ned på en gård med kone og barn, og kunne leve og jobbe på samme sted, da med hovedfokus på å være låtskriver.

- Jeg jobber med en musikal om troll. Dette er det største prosjekt mitt, det er ti ganger større enn Eurovision. Dette er mitt hjertebarn, sier Rybak.

VIRKELIGHETSFLUKT: I lørdagens episode av Hver gang vi møtes forteller Rybak om at han ofte bygger lego, og kaller det for en virkelighetsflukt. Foto: Privat
VIRKELIGHETSFLUKT: I lørdagens episode av Hver gang vi møtes forteller Rybak om at han ofte bygger lego, og kaller det for en virkelighetsflukt. Foto: Privat Vis mer

I gårsdagens «Hver gang vi møtes» så vi også hvordan han ble rørt til tårer av Sigvart Dagslands tolkning av hans egen låten «13 hester».