Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg rakk det så vidt

Ole Paus ble Årets Spellemann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Ole Paus ble i kveld hedret som Årets Spellemann under utdelingen i Stavanger.

- Tusen takk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg rakk det så vidt, sa Paus fra scenen, og viste til at årets hedersprisvinner Anne Grete Preus ikke rakk fram til prisen.

- Jeg skal ikke lage flere plater. Det er alvor. Det å kunne gå ut med denne prisen, om det så bare er for et år, blir det et fint år. Jeg skal passe godt på den, sa han, og viste til vandretrofeet.

Paus ga ut tre skiver i 2013, men har nå gitt seg som plateartist.

- Jeg er utrolig lykkelig her jeg står. Dere som sitter her og dere som har vært ute og hørt på meg, hva kan jeg si? Jeg elsker dette landet. Jeg gjør det, sa Paus til stor applaus fra publikum i salen i Stavanger.

Det var fjorårets Spellemenn, Kaizers Orchestra, delte ut prisen.

Frontfigur Janove Ottesen trakk fram Paus' evne til sylskarp satire, dikterisk mot og evnen til å skildre menneskelige tåpeligheter og samfunnets urettferdigheter som viktige grunner til at han ble årets spellemann.

Da det ble kjent at Paus skulle gi seg som plateartist, sa han til Dagbladet at han var redd for å bli lite selvkritisk.

- Jeg tror det er klokt å slutte nå. Bedre enn denne utgivelsen er jeg ikke, har heller ikke vært det, og kommer i alle fall ikke til å bli det. Sansene sløves med alderen, og det verste som kan skje er at man blir selvtilfreds og lite kritisk.

Paus på den røde løperen på vei inn i Stavanger konserthus. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Paus på den røde løperen på vei inn i Stavanger konserthus. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart