Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg registrerte og betalte Spellemann-påmelding etter at fristen gikk ut

Artist sier han fant en feil i Spellemann-påmeldingssystemet.

IKKE SPELLEMANN-NOMINERT: Igor Dunderovic sier at han klarte å melde på utgivelsen sin etter at påmeldingsfristen egentlig var gått ut. Foto: Mili Orucevic
IKKE SPELLEMANN-NOMINERT: Igor Dunderovic sier at han klarte å melde på utgivelsen sin etter at påmeldingsfristen egentlig var gått ut. Foto: Mili Orucevic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To Spellemann-jurymedlemmerer, uavhengig av hverandre, har tidligere trukket seg fra juryen som skal kåre årets elektronikaalbum.

Grunnen var at oslodisco-artisten André Bratten ikke var påmeldt tidsnok, angivelig på grunn av en teknisk detalj, noe som gjeldende Spellemann-reglement gjør at utgivelsen hans «Be A Man You Ant» ikke kunne nomineres.

Men selv om Spellemann-registreringer etter at påmeldingsfristen gikk ut den 14. november ifølge Spellemann-styret har blitt refusert, skal det ifølge folkeartisten Igor Dunderovic ha vært mulig å både registrere og betale for påmeldinger etter den tid.

- Burde vært stengt Dunderovic forteller overfor Dagbladet han registrerte og betalte for påmelding av utgivelsen «Ali Baba Og Lille Lam» i kategoriene folkemusikk og tekstforfatter dagen etter at påmeldingsfristen gikk ut, den 15. november.

- Jeg var ikke klar over at fristen hadde gått ut. Det var først etter at betalingen ble registrert at jeg oppdaget at påmeldingsfristen var dagen før. Jeg mener at det elektroniske systemet burde vært stengt. I alle fall burde det vært en advarsel i forkant av innbetalingen, men det var det aldri, sier artisten.

Dagbladet har sett e-posten han mottok fra Spellemann som en kvitteringen for påmeldingen, datert 15. november. Påmelding i de to kategoriene kostet til sammen 600 kroner.

- Da jeg så at jeg hadde gått over fristen, ringte jeg Spellemann for å avklare om jeg ble vurdert siden jeg hadde klart å både registrere meg og betale for påmeldingen. Det var ikke aktuelt. Jeg spurte ikke om å få tilbake pengene, fordi beløpet er for meg ubetydelig. Det eneste jeg ønsket var at systemet deres skulle fungere, sier artisten, som blant annet har deltatt i «Norske talenter».

Penger i limbo Spellemann-styreleder kjenner ikke til tilfellet Dunderovic refererer til, men sier på generelt grunnlag at ingen utgivelser som har overskredet fristen har blitt akseptert.

- Har dere noen manuell sikring som gjør at ingen utgivelser som har kommet gjennom betalingen etter at påmeldingsfristen gikk ut har blitt vurdert til nominering?

- Ja, ja, dette her skal Spellemann ha hatt godt kontroll på. Jeg har ikke kjennskap til betalingssystemet, men det er ingen som har blitt akseptert påmeldt etter at fristen gikk, sier Thorsby.

- Hva skjer i så fall med pengene til de som har klart å melde på, men ikke blir akseptert?

- Det har jeg ikke god nok kjennskap til betalingssystemet til å svare på akkurat nå, sier Spellemann-styrelederen.

Hele Norges coronakart