- Jeg regner med krav om at jeg blir ekskludert

Per Sandberg til angrep på «brønnpissere og feiginger» i Frp.

KOMMER MED SPRENGSTOFF I NY BOK: Per Sandberg, her sammen med partileder Siv Jensen, sparer ikke på kruttet i boka som kommer på onsdag. Foto: 
Nina Hansen / Dagbladet
KOMMER MED SPRENGSTOFF I NY BOK: Per Sandberg, her sammen med partileder Siv Jensen, sparer ikke på kruttet i boka som kommer på onsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kjenner store deler av innholdet i Per Sandbergs memoarbok «Mot min vilje». Her tar den omstridte og populære nestlederen i Fremskrittspartiet et oppgjør med det han selv karakteriserer som brønnpissere og feiginger i sitt eget parti.

- Jeg kjenner de organisatoriske vedtektene i Fremskrittspartiet og regner med at det vil komme krav fra enkelte om at jeg blir ekskludert fra partiet. Det tar jeg med stoisk ro, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Samtidig avviser han på det mest bestemte å kommentere innholdet i memoarboka.

Frp's indre liv - Jeg har innkalt til pressekonferanse onsdag. Da vil jeg svare på spørsmål om det jeg har skrevet i boka. Fram til onsdag formiddag har jeg absolutt ikke behov for å si noe som helst, sier Per Sandberg.

Mediefolk og politiske motstandere får som ventet passene sine påskrevet. Men Per Sandberg, som har et bankende hjerte for Fremskrittspartiet, sparer ikke på kruttet når han tar for seg det indre liv i det ferske regjeringspartiet.

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder at Per Sandberg skriver rett ut at han nesten følte seg som en sviker, da han etter regjeringsforhandlingene fortalte Siv Jensen at han ikke ville ha en plass ved Kongens bord, eller overta som parlamentarisk leder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.