- Jeg røyker 70 om dagen

Røykingen gjør ham dårlig, avslører Jon Hamm (41) overfor Dagbladet.

REALISME: - Vi går for realisme, og den gang røykte folk mye, sier Jon Hamm til Dagbladet om tv-serien «Mad Men». Foto: TVNorge
REALISME: - Vi går for realisme, og den gang røykte folk mye, sier Jon Hamm til Dagbladet om tv-serien «Mad Men». Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES: - Du kan høre det på stemmen min. Det er ikke akkurat sunt, sier Jon Hamm (41) med hes røst.

Stjernen i «Mad Men»-serien oppgir at han fyrer opp om lag 75 sigaretter i løpet av én dag på jobben. Årsaken er at historien om det fiktive reklamebyrået Sterling Cooper i New York er satt til sekstitallet.

- Vi går for realisme og den gang røykte folk mye. Jeg husker faren min røykte innendørs, i bilen, om sommeren, med vinduene lukket. Det var en del av livet og det skaper en stemning.

«Jåleri» utsatte innspilling Hamm møter Dagbladet i Beverly Hills, kledelig blek og iført elegant dress. Han forklarer at både han og rollefiguren Don Draper nå baler med å runde førti.

- Jeg er blitt førtien år og lever i en tid der alle forsøker å være yngre. Jeg har venner og ser dem springe rundt, spesielt i Hollywood, de er førti år og forsøker å oppføre seg som om de var femten, sukker Hamm, som nylig kalte reality-stjernen Kim Kardashian «en idiot» og utbasunerte at Hollywood er full av «narsissistiske, slemme og grusomme folk».

Krangel om lønna til den genierklærte programskaperen bak serien, Matthew Weiner, førte også til krise og produksjonsstans av «Mad Men» - i hele sytten måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer