- Jeg så bare datteren min for meg da jeg sto på scenen

Karpe Diem ga Mohamed Ali Fadlabi ordet «påfugl» og ba ham skrive dikt.

BEVEGET:  En tydelig beveget Mohamed Ali Fadlabi fremførte diktet «Naomi» om datteren under minnekonserten 22.juli. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
BEVEGET: En tydelig beveget Mohamed Ali Fadlabi fremførte diktet «Naomi» om datteren under minnekonserten 22.juli. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under minnekonserten i kveld, opptrådte flere av Norges mest kjente artister med nyskrevet materiale.

Hiphop-duoen Karpe Diem var blant dem.

Før artistene selv entret scenen, leste en tydelig beveget Mohamed Ali Fadlabi (36) opp et dikt, akkompagnert av pianospill.

«Naomi» Da Chirag og Magdi i Karpe Diem nylig skrev låta «Påfugl», ga de kompisen tittelordet, og ba ham om å skrive et dikt som bygget på det.

For den sudanske 36-åringen, som de siste årene har vært bosatt i Norge, ble det naturlig å skrive et dikt dedisert til datteren.

- Diktet heter «Naomi» og er for og om min datter. Hun starter på skolen til høsten, og diktet handler om første skoledag. Jeg fikk tilsendt «Påfugl» av Chirag og Magdi, hørte på sangen og ble inspirert, forteller han til Dagbladet.

Så bare datteren sin for seg - Hvordan var det å framføre diktet foran flere tusen mennesker?

- Jeg så egentlig bare datteren min for meg. Jeg har aldri stått foran så mange mennesker før, men det var veldig stort. Men jeg var litt redd for norsken min, for jeg er ikke så veldig god i norsk, og synes det er vanskelig å skrive på norsk. Men jeg håper folk tar til seg meningen i diktet, og overser de evetuelle grammatiske feilene, sier han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer