Jeg så Debbie

Plutselig sto hun på scenen. Klubben het Don Hill, stilen der virket litt pønk-glam, definitivt bra.

Kanskje er hun ikke like superslank som hun var, kanskje litt - men bare litt - eldre. Men like blendende. Like mye «star». Like mye babe-smart. Tøff-i-trynet-babe. Klubbdronninga. New York-ikonet. Hun heter selvsagt Deborah Harry. Eller Debbie Harry. Vokalist i verdens kuleste band, Blondie. Jeg så henne på «Metropol Live» i går.

Med 90 direktesendte minutter hver dag fra klokka 19.30 utbasunerte den ferske tv-kanalen Metropol TV at de unge urbanistene skulle kapres. Både seertallene, og ikke minst snakk-på-byen, kan tyde på at planen vil lykkes. Sendingene er på ingen måte perfekte. Programledelsen er til tider svært amatørmessig. Noen av programlederne er ikke utpreget språksikre. Men den lange, stunta sendeflaten har en friskhet, en uhøytidelig letthet og uforutsigbarhet som det er lett å like.

Nerve

Et poeng er musikken. I stedet for å slite på et fast husband, stiller nye artister hver sendedag. Og nesten ingen av artistene spiller playback, de spiller live. Fordi Metropol insisterer på livespilling, får sendingen driv og energi. Og plateselskapene vet selvsagt å utnytte mulighetene.

Et annet poeng er den direktesendte nerven. Direktesendt gjør at smårusk og småtabber går greit. Det tredje er at kanalen, i motsetning til andre kanaler, kan konsentrere seg om en målgruppe. 15-åringer er ikke målgruppa. Heller ikke menn på 50.

Dronning

Men det viktigste er kanskje uforutsigbarheten. «Metropol Live» er ikke krampekult, ikke kommersielt glatt og ikke liksom-intellektuelt. Intervjuet i går med religionsforsker Kari Vogt om norsk islam, var riktig. Dessuten interessant. Programleder Sarah Natasha Melbye er dessuten dyktig. Flink til å spørre, og flink til å få intervjuobjekter til å slappe av og tø opp.

Hun sto der på scenen. Klippet varte bare i 20 sekunder. Det var selvsagt en skandale.

Det var Terje Schrøder som var utsendt trendreporter i New York. Han fant Debbie (jeg håper han og «Metropol Live» skjønner at det var et scoop). Et annet Schrøder-i-NY-høydepunkt var intervjuet med Sissel Marini, som har jobbet en rekke år i FN. «Akkurat nå jobber vi med å få fattigdommen i verden halvert,» sa Sissel M. «Det er en veldig god sak,» sa Terje S.