Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sa: «Du er splitter pine gal» og brukte to timer på å roe meg ned

Lionel Richie om hendelsen på Jacksons soverom.

BISARR HENDELSE: Lionel Richie forteller om den merkelige hendelsen som fant sted på Michael Jacksons soverom, da de to skrev «We Are the World» sammen. Foto: AP / NTB scanpix
BISARR HENDELSE: Lionel Richie forteller om den merkelige hendelsen som fant sted på Michael Jacksons soverom, da de to skrev «We Are the World» sammen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Han har vært i musikkbransjen siden slutten av 60-tallet, gjort suksess med The Commodors, gitt ut ti studioalbum og fått hederspris under BET Awards-utdelingen.

Med over 100 millioner solgte album på verdensbasis, er Lionel Richie også en av tidenes mestselgende artister. I et ferskt intervju med Billboard, deler 65-åringen minner fra sin lange og innholdsrike karriere. 

Blant annet snakker han om da han og Michael Jackson skrev «We Are the World» sammen, og forteller om en noe spesiell hendelse på Jacksons soverom.

- Jeg sitter på gulvet i Michaels soverom. Jeg tror ikke at han hadde en seng, han sov bare på gulvet. Det står en rekke album inntil veggene, og det er et teppe og en liten benk. Jeg skriver på det første verset, «There comes a time», og så hører jeg over skulderen min: «hhhhhhhhh». Det var søren meg en jævla pytonslange. En kongeboa, en pytonslange, hvem bryr seg om hva søren det var. Det var en gigantisk, stygg slange, sier Richie til Billboard.

- Splitter pine gal Han fortsetter å skildre den hårreisende opplevelsen:

- Jeg er fra Alabama, og der ringer vi politiet og skyter den hersens tingen. Jeg skrek. Og Michael sa: «Der er han, Lionel, vi fant ham. Han gjemte seg bak albumene. Vi visste han var i rommet, vi visste bare ikke hvor». Jeg sa: «Du er splitter pine gal» og brukte to timer på å roe meg ned igjen. 

«We Are the World» ble likevel fullført, og låta ble en stor hit da den ble utgitt i 1985. Pengene låta samlet inn, gikk uavkortet til Afrika, og blant artistene som medvirket, var Willie Nelson, Billy Joel, Diana Ross, Bob Geldof, Bruce Springsteen, Tina Turner og Bob Dylan.

Richie forteller at han, sammen med Jackson, Quincy Jones og Stevie Wonder, brukte én måned på å samle hele artistgalleriet.

- Det er sykt. Men det jeg husker best, er all galskapen jeg opplevde i forbindelse med å skrive låta, sier Richie til Billboard.

- Noen å klandre Den profilerte artisten får blant annet et spørsmål om hvorvidt bruddet med The Commodores gikk stygt for seg - et spørsmål han ikke akkurat svarer direkte på.

- Jeg sier dette om ekteskap, og jeg sier dette om band: Alle husker de siste fire månedene av bruddet, men de glemmer de 15 årene før det. Du ble ikke der du var fordi du var ulykkelig. Du gjorde det bra, sier han og legger til:

- Det er to årsaker til at jeg elsket å være i band. Den ene er at det er det morsomste du kommer til å gjøre i livet ditt, å være bak scenen og ha all den interne humoren. Men det viktigste ved å være i et band, er at hvis noe går galt, kan jeg klandre noen andre for det.

 

SUKSESS: «We Are the World» gjorde internasjonal suksess. Låta er skrevet av Michael Jackson og Lionel Richie (t.h.) og er produsert av Quincy Jones (i midten), mens Stevie Wonder og Dianne Warwick (t.v.) bidrar vokalt. Her sammen under Grammy-utdelingen i 1986. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: «We Are the World» gjorde internasjonal suksess. Låta er skrevet av Michael Jackson og Lionel Richie (t.h.) og er produsert av Quincy Jones (i midten), mens Stevie Wonder og Dianne Warwick (t.v.) bidrar vokalt. Her sammen under Grammy-utdelingen i 1986. Foto: NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling