Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så mennesker dø som kanskje kunne overlevd med våpen

Eagles of Death Metal-vokalist hardt ut mot fransk våpenkontroll.

(Dagbladet): Eagles of Death Metal sto på scenen da væpnede terrorister drepte 89 mennesker i konsertsalen Bataclan i Paris.

Det amerikanske bandet spilte i Oslo på søndag, men har nå reist videre til Paris.

I kveld spiller de sin første konsert i byen etter terrorangrepet.

I den anledning har vokalist Jesse Hughes latt seg intervjue av den franske tv-kanalen iTélé, men uttalelsene til amerikaneren har overrasket mange.

Argumenterer for våpen Jessie Hughes, som er kjent som en svoren tilhenger av retten til å bære våpen, sier til den franske kanalen at angrepet ikke har fått ham til å forandre synspunkt.

- Stoppet den franske våpenkontrollen noen fra å bli drept? Det eneste som avverget flere dødsfall var noen av de modigste mennene jeg har sett som stormet inn i lokalet med våpen, sier vokalisten og viser til politimennene som etter hvert stormet lokalet, sier Hughes.

Vokalisten sier han tror terroristene kanskje kunne blitt stanset hvis flere av tilskuerne hadde hatt våpen.

- Jeg har aldri sett at noen med våpen har blitt drept, og jeg vil at alle skal ha tilgang til dem. Jeg så mennesker dø som kanskje kunne overlevd med våpen. Jeg skulle ønske jeg visste sikkert om det hadde gitt dem en bedre mulighet, fordi det var noen engler som døde den kvelden, sier han.

Rørt I intervjuet tar Hughes til tårene, noe han også gjorde da han ble intervjuet av norske medier på søndag.

Hughes sier han og bandet føler de skylder det franske publikummet å spille i Paris, men håper Eagles of Death Metal og det franske folk snart kan komme seg videre.

- Vi trenger å ha det morsomt sånn at vi kan legge denne dritten bak oss, sånn at det ikke følger oss resten av livet, sier Hughes til den franske kanalen.

Bandet skal spille på konsertlokalet Olympia i Paris i kveld. Bataclan har vært stengt siden angrepet i november.

Angrepet på Bataclan var ett av sju koordinerte terrorangrep i Paris den 13. november i fjor. Totalt ble 130 mennesker drept.

Hughes innrømmer overfor iTélé at han fortsatt sliter etter angrepet.

- Jeg har ikke hatt noen mareritt og jeg har fått sove. Men får jeg bilder i hodet føles det som mareritt. Jeg trodde at det å snakke om det ville gjøre ting enklere, sier Hughes.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media