- Jeg så mennesker dø som kanskje kunne overlevd med våpen

Eagles of Death Metal-vokalist hardt ut mot fransk våpenkontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eagles of Death Metal sto på scenen da væpnede terrorister drepte 89 mennesker i konsertsalen Bataclan i Paris.

Det amerikanske bandet spilte i Oslo på søndag, men har nå reist videre til Paris.

I kveld spiller de sin første konsert i byen etter terrorangrepet.

I den anledning har vokalist Jesse Hughes latt seg intervjue av den franske tv-kanalen iTélé, men uttalelsene til amerikaneren har overrasket mange.

Argumenterer for våpen Jessie Hughes, som er kjent som en svoren tilhenger av retten til å bære våpen, sier til den franske kanalen at angrepet ikke har fått ham til å forandre synspunkt.

- Stoppet den franske våpenkontrollen noen fra å bli drept? Det eneste som avverget flere dødsfall var noen av de modigste mennene jeg har sett som stormet inn i lokalet med våpen, sier vokalisten og viser til politimennene som etter hvert stormet lokalet, sier Hughes.

Vokalisten sier han tror terroristene kanskje kunne blitt stanset hvis flere av tilskuerne hadde hatt våpen.

- Jeg har aldri sett at noen med våpen har blitt drept, og jeg vil at alle skal ha tilgang til dem. Jeg så mennesker dø som kanskje kunne overlevd med våpen. Jeg skulle ønske jeg visste sikkert om det hadde gitt dem en bedre mulighet, fordi det var noen engler som døde den kvelden, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer