- Jeg sa til barna at jeg skulle til Oslo og være som Master Yoda

Kim Bodnia fornøyd med å bli hyra inn til «masterclass» for norske skuespillere.

MESTER KIM: Kim Bodnia (47) har drevet med skuespillerundervisning i mange år, men er storfornøyd med å ha holdt sin første masterclass. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
MESTER KIM: Kim Bodnia (47) har drevet med skuespillerundervisning i mange år, men er storfornøyd med å ha holdt sin første masterclass. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Du kjenner ham fra filmer som «Pusher» og «Bleeder» og fra TV-serien «Broen», som ble vist på NRK i vår. Men danske Kim Bodnia (47) er ikke større filmstjerne enn at han tar seg tid til å undervise yngre skuespillerkolleger.

Hvertfall når kurset kalles «masterclass» - som Norsk Skuespillersenter gjorde da de hyrte inn Bodnia til en to dager lang seanse i Oslo i februar.

- Jeg forklarte mine små barn at at jeg skulle til Oslo og være som Master Yoda, han i «Star Wars». Det syntes de hørtes riktig så bra ut, sier firebarnsfaren i et intervju med Norsk Skuespillerforbunds medlemsblad Stikkordet.

Ifølge bladet har Kim Bodnia drevet med undervisning lenger enn han har jobbet som skuespiller. Men det var først når han kom til Oslo at han fikk holde en «masterclass».

- Jeg liker det navnet. Jeg har selv hatt mange flotte opplevelser med kunstnere som har holdt slike klasser, det er så konsentrert og det er lov å stille spørsmål, sier han.

Fredag kommer den britiske, Oscar-nominerte regissøren Mike Leigh til Oslo for å holde master class for norske filmskapere, men det er heller tvilsomt om Leigh - kjent for sosialrealistiske filmer som «Naked» og «Secrets and Lies» - føler noe slektskap til Yoda eller andre jedimestere fra «Star Wars»-filmene.

ORIGINALEN: Mester Yoda, her fra Star Wars-filmen «Revenge of the Sith». Foto: Fox/Lucasfilm Ltd
ORIGINALEN: Mester Yoda, her fra Star Wars-filmen «Revenge of the Sith». Foto: Fox/Lucasfilm Ltd Vis mer