- Jeg satt i kondomdress med Ibux og Paracet i den ene hånda og skistavene i den andre

Så kom beskjeden som fikk Jon Almaas til å juble.

(Dagbladet): - Jeg er veldig glad for at det ble avlyst, for jeg ble syk på tirsdag den uka. Jeg hadde feber og noe virus, og ting som herjet rundt i kroppen min, sier Jon Almaas (46) til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg satt på Rena om morgenen i kondomdress med en Ibux og en Paracet i den ene hånda, og skistavene i den andre, så fikk jeg tekstmeldinger om at det var kansellert. Da jubla jeg.

Hele Norges fredagskonge snakker så klart om Birkebeineren. «Nytt på nytt»-programlederen har gjort seg bemerket som supermosjonist og går Birken hvert år. Til tross for sykdom var planen å fullføre også i år, men så kom - heldigvis for Almaas - avlysningen på grunn av sterk vind.

- Da tok jeg av kondomdressen og gikk og la meg igjen. Jeg er egentlig ganske happy med det, og ser fram mot 2015 nå, sier Almaas og forteller at han er godt i gang med å legge grunnlaget for neste års renn fra Rena til Lillehammer.

Dobbelt nominert Dagbladet møter ham på Clarion Hotel Royal i Oslo i anledning Gullruten-nominasjonene. Hvert år feirer tv-bransjen seg selv med en årlig prisutdeling i Bergen i mai.

Almaas er i år nominert i to kategorier - både som beste mannlige programleder for «Nytt på nytt» og med «Side om side» i kategorien beste humorprogram.

- Jeg tenker at det er hyggelig. Hyggelig å være nominert med «Side om side» som er helt nytt, og så er det gøy med «Nytt på nytt» som er helt gammelt, og som vi har holdt på med i 15 år. Det er nesten mer stas å bli nominert nå enn det var i 2002, sier Almaas.

- I hvilken kategori er det mest gjevt å vinne i?

- Sett fra ego-siden, er det så klart de individuelle prisene man skulle tro var mest gjevt, men jeg er jo en teamarbeider, så for meg er det «Side om side» som er mest gjevt, svarer Almaas med et skjevt smil.

Klar for skuespillerkarriere I «Side om side» spiller Almaas vestkantsnobben Christian Kopperud, som alltid kjenner de rette folkene, har sin egen måte å gjøre det meste på og er opptatt av å ha atletiske barn.

Før jul ble det klart at det blir en ny sesong av serien som omhandler tre familier i samme gate, og NRK oppfordret da personer til å ta kontakt for å fortelle om sin nabokrangel.

Tidligere har Almaas fortalt at han har hentet inspirasjon fra sine egne naboer på Vinderen, men forteller nå at han ikke har fått stygge blikk etter at programmet hadde premiere.

- Det har vel egentlig vært mer sånn at de har vært ekstra blide. Jeg tror de er redde for å bli parodiert og utlevert, så nå er det veldig god stemning i nabolaget, sier Almaas.

- Da «Side om side» ble lansert sa du at du drømte om en James Bond-rolle. Er det fortsatt aktuelt å legge «Nytt på nytt» på hylla og satse på en skuespillerkarriere?

- Ja, men ikke som James Bond, det er mer Tom Cruise, sånn «Mission Imposible»-, diamantkupp-aktig. Jeg skal dirke meg inn ved hjelp av elektronikk og ombygde mobiltelefoner, utkonkurrere alarmsystemer på grunn av smartness og fingerferdighet, og snike meg inn ved hjelp av smidighet og styrke, i stilongs og svart høyhalser, svarer Almaas.

- Er dette et manus du har begynt å skrive på?

- Nei, men jeg håper at dette kan inspirere noen til som kan skrive manus til å begynne å jobbe med saken. Jeg er klar, for å si det sånn.