- Jeg savner ham

Honningbarna har vært så redde for å synes synd på seg selv etter trommeslageren Anders' død, at de ikke har fått tid til å sørget ordentlig.

PÅ VEIEN IGJEN: Honningbarna fortsatte ferden etter trommeslagerens Anders Askildsen Eikås' død. Fra bak venstre: Fredrik Justnes, Christoffer Trædal, Lars Emmelthun. Foran fra venstre: Nils Jørgen Nilsen og Edvard Valberg. Foto: Elen Kristvik / Dagbladet
PÅ VEIEN IGJEN: Honningbarna fortsatte ferden etter trommeslagerens Anders Askildsen Eikås' død. Fra bak venstre: Fredrik Justnes, Christoffer Trædal, Lars Emmelthun. Foran fra venstre: Nils Jørgen Nilsen og Edvard Valberg. Foto: Elen Kristvik / DagbladetVis mer

Det forteller bandet i en radiodokumentar som legges ut på NRKs nettsider i dag og sendes på NRK P3 søndag klokken 09.

Den 31. januar i år opplevde det Spellemann-vinnende bandet Honningbarna å miste trommeslageren sin Anders Aksildsen Eikås i en bilulykke, bare 20 år gammel.

- Ingen offerrolle Kort tid etterpå bestemte gutta seg for å fortsette.

- Samtidig som det er helt forferdelig det som har skjedd, blir det ikke noe bedre av å sitte på ræva. I skrekk for å ikke synes synd på oss selv, har vi har ikke fått sørget fullt ut. Det å ta en offerrolle er jeg veldig, veldig redd for. Da er man ikke på topp. Da er du ikke skjerpa, sier vokalist og cellist Edvard Valberg i radiodokumentaren «Brothers of Rock».

I dokumentaren blir reporter Trine Sollie med bandet fra Oslo til Nord-Norge hvor de starter sitt nye liv med å spille seks konserter på tre døgn. Knappe to måneder senere går turen til London, Dublin og Edinburgh hvor bandet får vist seg for den utenlandske musikkbransjen.

Uten bestevennen Anders.

Savner kompisen Valberg forteller at han lå inne på rommet sitt og så på komiserien «The Office» da moren, faren og søsteren hans kom inn og fortalte at kompisen var død.

Nå savner de kompisen sin dypt. I dokumentaren beskriver gitarist Christoffer Trædal avdøde Eikås som «en bror». En som de gjorde alt sammen med.

- Og alt vi fortsetter å gjøre, gjør vi i Anders' ånd, forteller gitarist Fredrik Justnes.

- Men, jeg savner ham, fortsetter Trædal.

DØD: Tidligere Honningbarna-trommeslager Anders Askildsen Eikås.  Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
DØD: Tidligere Honningbarna-trommeslager Anders Askildsen Eikås. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer